Matematica, punctul forte al elevilor Scolii „G. Tutoveanu” Barlad

0
2074

Nu mai putin de zece premii si mentiuni au obtinut elevii Scolii „George Tutoveanu” Barlad, care au luat parte in aceasta luna la doua importante concursuri interjudetene de matematica.

Traditia participarii la concursuri de matematica are aproape aceeasi varsta cu cea a Scolii Gimnaziale „George Tutoveanu” Barlad si, dupa cum spun chiar profesorii de matematica, aceasta traditie s-a transmis de la o generatie de profesori la alta, spre mandria scolii si bucuria elevilor si a parintilor. In cursul lunii aprilie, mai multi elevi ai unitatii scolare au participat la doua concursuri importante, obtinand numeroase premii. Astfel, la Concursul Interjudetean intitulat „Matematica pentru toti”, organizat pe 6 aprilie, de Scoala Gimnaziala „Mihai Eminescu” din Roman, Diana Dorneanu (clasa a VII-a B, prof. indrumator Liliana Spanu) a obtinut premiul I, iar Mihai Nechifor (clasa a VIII-a C, prof. Mihaela Pagu) a obtinut premiul II.

Cele mai multe premii si mentiuni au fost castigate la Concursul Interjudetean de Logica „Vasile Tugulea”, organizat pe 13 aprilie, la Scoala Gimnaziala „Episcop Iacov Antonovici” Barlad. Concret, echipajul VII-VIII format din elevii Bianca Romila, Stefania Calmuc, Delia Barbu si Elena Onica (prof. Liliana Spanu si Lorena Prajescu) au obtinut premiul I, ca de altfel si echipajul VII-VIII format din elevii Alexandru Rosca, Rares Stan si Cosmin Arteni (prof. Liliana Spanu si Lorena Prajescu). Premiul II a fost obtinut de echipajul claselor III-IV format din elevii Denis Borcea, Cosmin Dulgheru, George CHiosac si Denis Petrea.

Iar alte cinci echipaje au obtinut mentiuni. Este vorba despre unul de clasele III-IV format din elevii David Mitrut, Rares Andrei, Alessia Mihaila si Mitrut Sebeni (prof. Iulia Solca si Georgiana Botas), unul de clasele VII-VIII format din elevii Mihai Nechifor, Diana Dorneanu si Ana-Maria Babuta (prof. Liliana Spanu si Mihaela Pagu) si alte trei echipaje din clasele V-VI. Acesta sunt formate din elevii Diana Angheluta, Bianca Spiridon, Matei Spanu si Antonie Ilie (prof. Marcel Rotaru si Liliana Spanu), elevii Maria Cartas, Cleopatra Apostu, Ioana Vieru si Leonardo Mocanu (prof. Marcel Rotaru si Florin Dumitriu) si elevii Eva Banceanu, Iustin Hutanu, Brianna Mihaila si Cristina Fainarea (prof. Marcel Rotaru si Liliana Spanu).

Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.