Instigatorul violului in grup intre minori de la Fundatura, condamnat definitiv

Magistratii Curtii de Apel Iasi au respins ca nefondat apelul formulat de Iosif Valeriu Dimbu impotriva sentintei prin care a fost condamnat la 3 ani si 10 luni de inchisoare cu executare pentru ca, in mai anul trecut, a instigat si ajutat trei minori cu varste intre 8 si 10 ani sa violeze un al patrulea, in varsta de 8 ani.

Nimeni nu stie ce-a fost in mintea lui Iosif Valeriu Dimbu, un tanar de 18 ani, al carui tata murise cu 4 ani inainte si era crescut numai de mama, elev a unei scoli profesionale din Vaslui, intr-o zi de la sfarsitul lunii mai a anului trecut. Cert este ca, observand patru copii care se jucau in curtea vechii scoli din satul Fundatura, comuna Delesti, curte altfel pustie la acea ora, tanarului i-a trecut prin cap o idee pe care, imediat, a pus-o in aplicare. El a convins pe trei dintre copiii cu varste intre 8 si 10 ani sa-l violeze pe al patrulea, cel mai mic dintre ei, si chiar le-a dat o mana de ajutor, tinandu-l de mani si de picioare. Mai mult, la un moment dat, pentru ca victima se zbatea si incerca sa strige dupa ajutor, instigatorul la viol l-a amenintat si chiar lovit pe copil. Totul s-a aflat dupa cateva zile, cand ceilalti trei agresori s-au laudat cu faptele lor catre alti copiii, iar acestia le-au povestit parintilor. Politistii au fost sesizati cu privire la cele intamplate, astfel ca, dupa audieri, Iosif Valeriu Dimbu a fost retinut si ulterior pe numele lui a fost emis mandat de arestare pentru savarsirea infractiunilor de instigare la viol si loviri si alte violente. De asemenea, in cauza s-au sesizat si reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Vaslui care au desfasurat anchete sociale pentru a stabili daca se impun masuri speciale in cazul copiilor agresori, dar si al victimei, care au fost consiliati psihologic.

In octombrie 2018, Dambu a fost condamnat de catre magistratii Judecatoriei Vaslui la o pedeapsa totala de 3 ani si 10 luni de inchisoare. Imediat, el a contestat la instanta superioara aceasta sentinta, la fel si procedand si parintii copilului violat, nemultumiti de faptul ca li s-au respins toate pretentiile avute de la agresor, cu exceptia unor despagubiri morale in suma de doar 1.500 de lei. Ambele contestatii au fost solutionate negativ, ca nefondate, de catre Curtea de Apel Iasi, ai carei judecatori au pastrat condamnarea acordata initial.

Marian Mocanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.