Inca o tentativa pentru gasirea unui constructor pentru noua cresa din Barlad

0
1013

Pentru ca, la licitatia de pe SICAP din februarie, nicio firma nu a fost interesata de contractul de proiectare si construire a noii crese din Barlad, municipalitatea a demarat procedurile pentru o noua licitatie. De aceasta data, edilii spera sa isi depuna oferta macar un constructor, cu atat mai mult cu cat valoarea investitiei ce presupune construirea unei cladiri cu un etaj a fost majorata de la aproape 2 milioane de lei la peste 2,6 milioane de lei.

Pe data de 4 aprilie, Primaria Barlad a publicat pe SICAP, noul portal pentru licitatiile online, anuntul privind proiectul de executie a lucrarilor pentru obiectivul de investitii „Construire cresa cu trei grupe in municipiul Barlad”, finantat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL) II. Potrivit anuntului, pana pe data de 25 aprilie, ora 15.00, firmele interesate de aceasta investitie isi pot depune ofertele, cea declarata castigatoare urmand sa presteze serviciile de proiectare, asistenta tehnica si lucrarile de construire a unei crese cu program de zi cu trei grupe, ce va fi ridicata pe strada Mircea cel Batran, nr. 88. Tot in anunt se mentioneaza ca imobilul va avea parter si etaj, grupuri sanitare si toate functiunile cerute de normele in vigoare, pe o suprafata construita desfasurata de 641,09 mp si o suprafata utila de 538,12 mp, iar valoarea estimata a investitiei este de 1.874.569,64 lei (fara TVA).

Aceasta e a doua licitatie organizata pentru respectivul obiectiv de investitie, primul anunt fiind publicat pe SICAP la inceputul lui februarie. Din pacate, desi termenul depunerii ofertelor a fost de o luna, nu a existat niciun constructor interesat. Iar motivul a fost valoarea mica a investitiei, respectiv 1.326.619,64 lei (fara TVA). Asa se face ca, in sedinta de indata din 29 martie, consilierii locali au aprobat un proiect de hotarare ce a vizat actualizarea indicatorilor tehnico-economici si asigurarea fondurilor necesare implementarii proiectului. Adica, pe langa suma de 1.859.781 lei cu TVA, alocata de la bugetul de stat prin Ministerul Dezvoltarii Regionale (conform contractului de finantare semnat pe 3 mai 2018), municipalitatea va pune la bataie de la bugetul local suma de 775.862 lei cu TVA. Asa ca, in final, valoarea estimata a lucrarilor se va ridica la 2.635.643 lei cu TVA.

Potrivit studiului de fezabilitate intocmit, la parter, noua cresa va avea trei spatii de joaca pentru fiecare grupa in parte; trei dormitoare pentru fiecare grupa in parte; trei grupuri sanitare copii pentru fiecare grupa in parte; sala de mese; biberonerie; bucatarie; camara; hol; cabinet medical; grup sanitar cabinet medical; izolare; grup sanitar izolare; vestiar pentru copii; grup sanitar pentru personal; camera pentru centrala termica; depozit, etc. Iar etajul imobilului va avea hol; birou administrator; birou personal didactic; birou contabilitate; vestiar personal; grupuri sanitare pentru personal; calcatorie; spalatorie; uscatorie; pod tehnic, etc.

Investitia «Construire si dotare cresa cu trei grupe in municipiul Barlad» va avea un impact pozitiv semnificativ, atat asupra formarii si dezvoltarii copiilor cu varsta cuprinsa intre trei luni si trei ani, cat si pentru parinti, in sensul ca parintii isi pot desfasura activitatea lucrativa sau cursurile unor institutii de invatamant sau se afla in alte situatii similare ce nu le permit sa-si indeplineasca permanent obligatiile parintesti. Acest impact pozitiv se va mentine in mod durabil pe termen mediu si lung. (…) Prin constructia propusa se asigura spatiul necesar educatiei din invatamantul anteprescolar a aproximativ 45 de copii cu varsta intre trei luni si trei ani. Cladirea noua este conceputa conform cerintelor normelor in vigoare, cu spatiile necesare desfasurarii tuturor activitatilor legate de educatia prescolara. Se asigura un confort sporit si o arhitectura noua, care va duce la infrumusetarea edilitara a zonei. Terenul ce urmeaza a fi amenajat si pe care se propune amplasarea constructiei noi este situat in judetul Vaslui, intravilanul municipiul Barlad, strada Mircea cel Batran nr. 88, si ocupa o suprafata de 6.695 metri patrati, conform documentelor terenului”, se arata in studiul de fezabilitate postat odata cu anuntul de licitatie pe SICAP.

Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.