In doua ore, voluntarii barladeni au plantat 200 de copacei

Asa cum si-au propus, voluntarii barladeni care au raspuns afirmativ invitatiei autoritatilor locale de a lua parte la campania de sadire a pomilor ornamentali au reusit sa planteze 200 de copacei in numai doua ore.

Actiunea de plantare din cadrul campaniei de primavara intitulata Un oras mai prietenos! a debutat vineri, 29 martie, la ora 15.00, si a fost convocata de primarul Dumitru Boros, care si-a propus sa mobilizeze cat mai multi voluntari la inverzirea cat mai multor strazi din Barlad. In mai putin de doua ore, peste o suta de oameni si-au unit fortele si au plantat toti copacii aflati in rezervele Serviciului de Gospodarie Comunala.

Am ramas placut surprins sa vad ce impact puternic a putut avea aceasta actiune, careia i s-au alaturat barladeni din toate categoriile sociale si profesionale. Campania Un oras mai prietenos! a pornit de saptamana trecuta (18-22 martie, n.r.), cand, impreuna cu citiva colegi din primarie, am decis sa le dam o mana de ajutor celor de la Gospodarie Comunala, care aveau foarte multi butasi de trandafir de plantat si nu mai faceau fata cu personalul propriu. Si apoi ne-am gandit de ce sa nu ajutam, cat mai multi, si la plantat copaci, initiind o actiune de voluntariat? Prin urmare, vreau sa le multumesc celor de la Garnizoana Barlad, Politia Locala, Spitalul Municipal de Urgenta Elena Beldiman, Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta, Gradina Zoologica, Rugby Club Barlad, foarte multe birouri si servicii din cadrul Primariei Barlad, Statia CFR Barlad, formatiuni politice, consilieri locali, cadre didactice si elevi, pensionari si chiar cetateni care locuiesc in zonele unde am facut plantari si care au iesit in strada sa dea o mana de ajutor. La final, am putut constata ca toata lumea s-a simtit foarte bine si, la fel de important, actiunea si-a atins obiectivul. Un motiv in plus sa o reeditam de indata ce vom mai primi rezerve de copaci, a declarat primarul Boros.

Astfel, in zilele de joi si vineri (28-29 martie), s-au plantat copaci pe strazile Ioan Popescu, Constantin Hamangiu, Petru Rares, Mihail Sadoveanu, Constantin Costache, Barbu Stefanescu Delavrancea si Veronica Micle, dar si pe un teren din incinta Scolii Gimnaziale Manolache Costache Epureanu. Speciile plantate aici sunt salcam (200), tei (100) si mesteacan (20). Obiectivul final al acestei campanii de primavara este plantarea a 300 de copaci si 500 de arbusti ornamentali.

Trebuie spus ca primarul Boros s-a alaturat personalului Serviciului de Gospodarie Comunala si voluntarilor din oras participand activ la campania de curatenie si plantari inca de sambata, 23 martie. Atunci, edilul si citiva angajati din subordine au plantat peste 350 de butasi de trandafir in zonele Stadion si Capsa-Confectii. Asta in timp ce elevi de la scolile George Tutoveanu si Episcop Iacov Antonovici coordonati de personalul Serviciului de Gospodarie Comunala au curatat de deseuri poluante zona Prodana – imas Apele Romane si albia Paraului Valea Seaca – ANL Vasile Parvan.

Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.