Gimnastele CSS Barlad, 19 medalii la Cupa Emilia Eberle Arad

La finele saptamanii, sase gimnaste in varsta de 9 si 10 ani, legitimate la Clubul Sportiv Scolar (CSS) Barlad, au luat parte la cea de-a doua editie a Cupei Emilia Eberle, organizata pe 28-29 martie si gazduita de Sala Polivalenta din Arad. Concursul s-a adresat gimnastelor din categoriile Junioare III, nivel I (9 ani) si Junioare III, nivel II (10 ani), iar in urma celor doua zile de competitie, aproape toate sportivele au revenit acasa cu medalii, atat la individual compus, cat si in finalele pe aparate.
Astfel, dintre micutele de 9 ani, Florina Trica s-a impus la individual compus, unde a castigat medalia de aur, dar si in finalele de la paralele, sarituri si chinga (o bara metalica asemanatoare celei de la gimnastica masculina, unde fetele au exercitiu impus si care, la campionatele nationale, este auxiliar paralelelor), unde a urcat tot pe cea mai inalta treapta a podiumului. Iar la barna a cucerit medalia de argint. Colega sa Ariana Olaru a castigat cate o medalie de bronz la paralele, chinga si barna. Singura care nu a luat medalie a fost Ana Maria Necula.
Iar la categoria gimnastelor de 10 ani, cele trei concurente, respectiv Andra Donose, Beatrice Irimescu si Amalia Balan, au luat argintul pe echipe. De asemenea, Andra Donose a cucerit argintul si la individual compus, sarituri si sol, dar si bronzul la barna si paralele, in timp ce Beatrice Irimescu a revenit acasa cu cate o medalie de argint la paralele si chinga si una de bronz la sarituri. Nu in ultimul rand, Amalia Balan a obtinut doua medalii de bronz in finalele la barna si la sol. Toate fetitele sunt antrenate de profesorii Ana Maria si Liviu Iordache, George Crupenschi si Paula Fotache, din cadrul CSS Barlad.
Toate fetitele au facut un concurs foarte bun la Arad si suntem mandri de faptul ca aproape toate au urcat pe podium, intrucat au demonstrat ca sunt pregatite pentru Campionatul national al cluburilor sportive scolare, ce va avea loc intre 19-21 aprilie, la Buzau. Suntem constienti de cat de bine pregatite sunt, dar tot nu ne-am asteptat sa cucerim 19 medalii. Le felicit pe toate pentru cat de bine s-au mobilizat si au evoluat in competitie!, ne-a declarat antrenoarea Ana Maria Iordache.
De mentionat ca la aceasta competitie s-au intrecut zeci de gimnaste de la cluburi precum SCM Bacau, CSS Cetate Deva, CSS Viitorul Cluj, CSS Gimnastica Focsani, CSM Onesti, CS Petrolul Ploiesti, CSS Sibiu, CSS Barlad, Palatul Copiilor Timisoara, KTC Klagenfurt si CSM Arad.
Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.