Fostul sef al Pietelor, noul consilier personal al primarului Boros

Incepand de astazi, primarul Barladului va fi consiliat de un al doilea consilier personal, in persoana lui Iulian-Mihail Bica. Este vorba despre un ex-consilier local PNL, ales in iunie 2016, ce a renuntat la fotoliu in vara lui 2017 pentru postul de director al Directiei pentru Administrarea Pietelor, Parcarilor si Cimitirelor (DAPPC) Barlad, de unde a demisionat in octombrie 2018.

De astazi, 22 aprilie, Costel Tudor nu mai este singurul consilier personal al primarului Barladului, Dumitru Boros. I se alatura Iulian-Mihail Bica, un fost angajat al Ministerului Apararii Nationale (pensionat), apropiat al lui Boros, care, la scrutinul din iunie 2016, a fost ales consilier local din partea PSD. Un an mai tarziu, a renuntat la fotoliul de consilie local in favoarea celui de director al DAPPC Barlad, participand si castigand concursul organizat in iulie 2017. Nici aici nu a rezistat prea mult, in octombrie 2018 inaintandu-si demisia din motive personale. A fost nevoit totusi sa ramana in functie pana pe data de 3 ianuarie, cand i-a expirat perioada de preaviz.
Acum, insa, dupa o pauza de circa trei luni si jumatate, revine in preajma primarului Boros, pe care de altfel nici nu l-a parasit, intrucat a fost prezent la toate sedintele Consiliului Local Barlad din ultimile cateva luni. Asa se face ca, printr-o dispozitie emisa in data de 18 aprilie, Boros l-a numit pe acesta consilierul sau personal pe domeniul tehnic, intrucat Bica este expert tehnic.
Voi incepe chiar de luni, 22 aprilie. Conform legii, primarul are voie sa aiba doi consilieri personali, pe care si-i numeste el. Nu e nevoie de avizul Consiliului Local, pentru ca functia nu face parte din categoria functionarilor publici contractuali, care sa fie desemnati de Consiliul Local. Asa ca, pe 18 aprilie, a semnat dispozitia prin care m-a numit consilierul sau personal. Va fi un post asemanator cu al domnului Tudor. Pentru ca eu sunt expert tehnic, in principiu voi avea atributii legate de specialitatea mea. Voi tine legatura cu presa, cu Compartimentul Urbanism si Amenajarea Teritoriului si cu Biroul Cadastru Imobiliar-Edilitar, Banca de Date si Registrul Agricol, voi prezenta situatii, analize, propuneri, etc. In zilele urmatoare voi afla exact care este fisa postului, pentru ca nu vreau nici sa imi depasesc atributiile si nici sa fac mai putin decat prevede fisa, ne-a declarat proaspatul consilier personal al lui Boros.
Acesta a precizat ca, cel mai probabil, va lucra in acelasi birou in care lucreaza si celalalt consilier, Costel Tudor, dar si responsabilul de relatia cu mass-media, Adrian Arnautu. In ceea ce priveste durata contractului, Bica a precizat ca, fiind numit prin dispozitie a primarului si nu ales prin vot ori angajat prin concurs, va ramane in functie atata timp cat ramane si Boros primar. Sau cat timp va dori edilul sa il pastreze in subordine.
Adriana Susnea

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.