Doua noi sere din Barlad, inaugurate de Florii

Duminica, 21 aprilie, cand crestin ortodocsii au sarbatorit Floriile, doua dintre serele Serviciului de Gospodarire Comunala din cadrul Primariei Barlad au devenit complet functionale, dupa ce una a fost amenajata in totalitate (pe o suprafata de 450 metri patrati), iar cealalta a fost reabilitat (cu o suprafata de 210 metri patrati). Obiectivele de investitii au fost inaugurate in prezenta edililor si a catorva consilieri locali, precum si a angajatilor ce se vor ocupa de sere si a sefei Serviciului de Gospodarire Comunala. Inainte de taierea panglicii inaugurale, a fost oficiata o slujba religioasa.

Dupa cum au anuntat reprezentantii institutiei, ambele sere vor functiona la standarde europene. Astfel, sera cea noua este de sistem modular, prevazuta cu ventilatie automata si sistem de irigare prin picurare, ceea ce o face incomparabil mai eficienta decat cele actuale. Investitia pentru acest obiectiv s-a facut in doua etape, respectiv cea de achizitie (130.000 lei) si cea de montaj (20.000 lei). In paralel, s-au desfasurat lucrari si la reabilitarea unei sere mai mici, care se afla intr-un stadiu avansat de degradare. In acest caz, investitia in valoare de 20.000 lei a presupus reparatii capitale si montaj arcade, care au fost ulterior acoperite cu folie din polietilena, special conceputa pentru astfel de constructii.

Din aceasta primavara, personalul serviciului care va exploata aceste obiective le poate folosi la capacitate maxima. In acest fel, am reusit sa crestem suprafata de productie a materialului saditor pentru infrumusetarea orasului, produs in serele proprii. In plus, investitia la cele doua obiective va creste si eficienta economica a activitatii serelor, dar va imbunatati considerabil si conditiile de cultura pentru plante si implicit cele de lucru pentru angajatii de aici, a declarat primarul Dumitru Boros.

Adriana Susnea

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.