Conflict de interese sau… Sotia unui consilier local vrea sa lucreze in subordinea CL Barlad!

0
2217

Diana-Cristina Pascaru este la un pas de castigarea concursului pentru postul de executie contractual de inspector de specialitate debutant in cadrul Centrului National de Informare Turistica Barlad, si tot la un pas de un ditamai conflictul de interese! Institutia mentionata se afla in subordinea Consiliului Local, for in care activeaza si sotul Dianei-Cristina Pascaru, profesorul de istorie Costel-Eugen Pascaru, ales consilier local pe lista PNL.

Daca va trece si de proba interviului programat pentru astazi, de la ora 9.00, o simpla formalitate dealtfel, Diana-Cristina Pascaru va deveni angajata cu acte in regula a Centrului National de Informare Turistica Barlad. Problema este ca barladeanca in varsta de 50 de ani, care a candidat pentru un post de executie contractual de inspector de specialitate debutant in cadrul respectivului serviciu, se va afla in conflict de interese. Si asta pentru ca Centrul National de Informare Turistica Barlad se numara printre serviciile publice din subordinea Consiliului Local Municipal Barlad, iar sotul sau, profesorul de istorie Costel-Eugen Pascaru (45 ani), este consilier local din partea PNL.

Mai simplu spus, sotia va lucra in subordinea sotului, lucru interzis de legislatia in vigoare (Legea nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei).

Contactat telefonic, Costel Pascaru a declarat ca nu stia ca Centrul National de Informare Turistica se afla in subordinea Consiliului Local, ci a Primariei, dar ca se va interesa si daca se va constata ca, intr-adevar, sotia sa ar urma sa se afle in conflict de interese, cel mai probabil va renunta la post.

Deocamdata, la proba scrisa desfasurata pe 10 aprilie, din cei sase candidati declarati admisi dupa validarea dosarelor (proba eliminatorie), Diana-Cristina Pascaru a obtinut cel mai mare punctaj (84). In ordine descrescatoare, au urmat Ingrid-Lavinia Lucuta (52) si Adina-Carmen Jimbu (41), aceasta din urma fiind declarata respinsa. Ceilalti trei candidati, in speta Alina Badiu, Nicoleta Buhus si Adrian-Mihail Camaican, nu s-au prezentat la concurs.

Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.