Cele cinci canotoare si un canotor din judet, competitie in Italia

0
791

• Dupa ce, de la inceputul anului si pana acum, loturile olimpice de canotaj ale Romaniei, inclusiv cei mai buni canotori de la Tineret, au participat la un cantonament prelungit in Italia, in acest week-end, romanii vor lua parte la competitia Memorial „Paolo D’Aloja” International Regatta, ce va avea loc pe Lacul Piediluco. Printre cei 58 de sportivi din tara se numara si cei sase vasluieni, respectiv cinci fete si un baiat.

Intre 12-14 aprilie, lacul Piediluco (provincia Terni, Umbria), din Italia, va gazdui cea de-a XXXIII-a editie a Memorial „Paolo D’Aloja” International Regatta, la care sunt asteptate sa ia parte echipaje din numeroase tari din Europa si nu numai. Tara noastra va participa cu 58 de sportivi (29 de fete si 29 de baieti), respectiv componentii loturilor olimpice de canotaj ale Romaniei, la care se adauga si cei mai buni canotori de la Tineret, ce au luat parte, intre 7 ianuarie – 10 aprilie, la un cantonament prelungit de pregatire in Italia. Acestia s-au pregatit atat in sala, cat si pe apa, in localitatea Piediluco, pe lacul ce poarta acelasi nume si pe care se va desfasura competitia internationala de zilele viitoare. Toti sunt coordonati de antrenorul federal Dorin Alupei, antrenorul coordonator Antonio Colamonici, dar si de ceilalti componenti ai echipelor tehnice si medicale.
Printre sportivii romani aflati in Italia se numara si cei sase canotori (cinci fete si un baiat) din judetul Vaslui. Este vorba despre Beatrice Madalina Parfenie (22 de ani, din Barlad), Roxana-Georgiana Parascanu (21 de ani, din comuna Pogana), Iuliana Buhus (23 de ani, din comuna Alexandru Vlahuta), Madalina-Gabriela Casu (20 de ani, din Husi), Adriana Ailincai (19 ani, din comuna Valeni) si Andrei-Alexandru Tanasa (20 ani, din comuna Arsura). In prezent, primele trei fete sunt legitimate la CS Dinamo Bucuresti, iar ultimele doua la CSM Calarasi, in timp ce canotorul este legitimat la CSA Steaua Bucuresti. Toti sunt componenti ai loturilor de Tineret si Seniori ale Romaniei.
De mentionat ca, in 2018, canotoarele Roxana-Georgiana Parascanu si Madalina-Gabriela Casu, alaturi de alte doua colege de ambarcatiune, au concurat in proba de W4- (patru rame fara carmaci) la categoria Tineret si au cucerit medalia de aur la Campionatul European de Tineret U23 din Brest (Belarus) si pe cea de argint la Campionatul Mondial de Tineret U23 din Poznan (Polonia). Tot argint au obtinut si la Campionatul European de Seniori din Glasgow.
Iuliana Buhus, care a concurat la Senioare, tot in proba de W4- (patru rame fara carmaci), a cucerit titlul de vicecampioana europeana la Campionatul European de Seniori din Glasgow (Scotia). Iar Beatrice Madalina Parfenie si Adriana Ailincai au vaslit in proba de W8+ (opt rame plus carmaci) la Campionatul European de Seniori din Glasgow (Scotia) si au cucerit titlul continental, iar la Campionatul Mondial de Seniori din Plovdiv (Bulgaria), la aceeasi proba de W8+, s-au clasat pe locul V.
Nu in ultimul rand, in 2018, Andrei-Alexandru Tanasa a concurat in proba de M8+ (opt plus unu) si a cucerit titlul continental in cadrul Campionatului European de Tineret U23 din Brest (Belarus). Alaturi de el, in barca, s-au aflat Marian Cireasa, Alexandru Chioseaua, Nicu-Iulian Chelaru, Bogdan-Sabin Baitoc, Mugurel Vasile Semciuc, Gheorghe-Robert Dedu, Constantin-Cristi Hirgau si Adrian Munteanu. Iar la Campionatul Mondial de Tineret U23 din Poznan (Polonia), in proba de M4+ (patru rame cu carmaci), a vaslit alaturi de George Catruna, Andrei-Sebastian Cornea, Constantin-Cristi Hirgau si Adrian Munteanu si s-a clasat pe locul VII.
• Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.