Cele cinci canotoare din judet, sase medalii la Memorialui „Paolo D’Aloja”, din Italia

0
659

Rezultat extraordinar obtinut de cele cinci canotoare din Barlad, Pogana, Alexandru Vlahuta, Valeni si Husi, care, in acest week-end, au vaslit in doua probe din cadrul competitiei Memorial „Paolo D’Aloja” International Regatta, din Italia. In total, au revenit acasa cu doua medalii de aur, doua de argint si doua de bronz.

Intre 12-14 aprilie, lacul Piediluco (provincia Terni, Umbria), din Italia, gazduit cea de-a XXXIII-a editie a Memorial „Paolo D’Aloja” International Regatta, la care au luat parte echipaje din numeroase tari din Europa si nu numai. Competitia internationala s-a desfasurat pe lacul Piediluco, in localitatea ce poarta acelasi nume. Tara noastra a participat cu 58 de sportivi, respectiv componentii loturilor olimpice de canotaj ale Romaniei, dintre care cinci au reprezentat judetul Vaslui.

Este vorba despre Beatrice Madalina Parfenie (22 de ani, din Barlad), Roxana-Georgiana Parascanu (21 de ani, din comuna Pogana), Iuliana Buhus (23 de ani, din comuna Alexandru Vlahuta), Madalina-Gabriela Casu (20 de ani, din Husi) si Adriana Ailincai (19 ani, din comuna Valeni). In prezent, primele trei fete sunt legitimate la CS Dinamo Bucuresti, iar ultimele doua la CSM Calarasi, toate fiind componente ale loturilor de Tineret si Seniori ale Romaniei.

Sambata, fetele noastre au tras tare si au obtinut o medalie de aur, doua de argint si una de bronz. Astfel, in proba de patru rame (W4-), podiumul a fost ocupat numai de echipaje romanesti. Concret, aurul a fost cucerit de echipajul format din Beatrice Madalina Parfenie, Viviana Bejinariu, Madalina Beres si Iuliana Popa (cu timpul 06:55:75), argintul de echipajul format din Cristina Popescu, Amalia Beres, Madalina Casu si Roxana-Georgiana Parascanu (timp scos 06:58:07), iar bronzul de ambarcatiunea condusa de canotoarele Madalina Heghes, Geanina Juncanariu, Andreea Budeanu si Iuliana Buhus (timp scos 07:00:52). Iar in proba de dublu rame (W2-), Adriana Ailincai, care a facut echipa cu Maria Tivodariu, a cucerit argintul (timp scos 03:46:25).

Iar duminica, in aceeasi proba de patru rame (W4-), au mai cucerit o medalie de aur si una de bronz. Astfel, echipajul format din fetele Adriana Ailincai, Viviana Bejinariu, Madalina Beres si Maria Tivodariu au cucerit aurul (timp scos 06:58:69), in timp ce Madalina Casu, Iuliana Popa, Beatrice Madalina Parfenie si Roxana-Georgiana Parascanu au cucerit medalia de bronz (timp scos 07:03:96).

De mentionat ca toti au fost coordonati de antrenorul federal Dorin Alupei si antrenorul coordonator al loturilor olimpice Antonio Colamonici. Cei 58 de canotori romani au luat parte, intre 7 ianuarie – 10 aprilie, la un cantonament prelungit de pregatire in Italia, chiar in localitatea Piediluco, pentru a se putea antrena pe lacul ce a gazduit prestigioasa competitie internationala. Loturile olimpice au revenit in tara luni, 15 aprilie, pentru a putea lua parte la prima competitie interna majora din sezonul pe apa aflata in calendarul Federatiei Romane de Canotaj, respectiv Campionatul National de Fond pentru Juniori si Seniori (6.000 metri), ce se va desfasura pe canalul Bega din Timisoara.

Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.