Ce mai e azi un conflict de interese?! Sotia consilierului local Pascaru, subordonata direct CL Barlad!

0
1454

Diana-Cristina Pascaru a castigat prin concurs postul de inspector de specialitate debutant in cadrul Centrului National de Informare Turistica, serviciu public aflat in subordinea Consiliului Local Municipal Barlad. A castigat fara probleme, dar a „plonjat” intr-un conflict de interese de toata frumusetea, sotul ei, Costel-Eugen Pascaru, fiind consilier local din partea PNL.

Asa cum se prevestea inca dinainte de proba interviului, barladeanca Diana-Cristina Pascaru (50 ani) si-a adjudecat fara nicio problema postul de executie contractual de inspector de specialitate debutant in cadrul Centrului National de Informare Turistica Barlad. Insa, desi a castigat concursul cu un punctaj final de 77.88 (proba scrisa – 84 si interviu – 71.67), se va afla in conflict de interese intrucat va fi subordonata direct sotului sau, Costel-Eugen Pascaru (45 ani). Si asta pentru ca Centrul de Informare Turistica se numara printre serviciile publice din subordinea Consiliului Local Municipal Barlad, iar sotul sau, de profesie profesor de istorie, este consilier local din partea PNL. Iar acest lucru este interzis de legislatia in vigoare (Legea nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei).

Desi, imediat dupa afisarea punctajului de la proba scrisa, Costel Pascaru ne-a declarat telefonic faptul ca nu stia ca respectivul for se afla in subordinea Consiliului Local, ci a Primariei, dar ca, pentru a evita un posibil conflict de interese, sotia sa nu va mai sustine interviul, iata ca acest lucru nu s-a intamplat. Diana-Cristina Pascaru a sustinut interviul de pe 12 aprilie si, desi a fost notata cu 71.67, adica mai putin decat cealalta candidata (Ingrid-Lavinia Lucuta – 73.67), tot ea a fost declarata castigatoare intrucat avea un punctaj mult mai mare la proba scrisa, respectiv 84 fata de 52 al contracandidatei.

Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.