Calculatoare gratuite pentru elevii sarmani si in anul 2019

0
286

• Incepand de ieri si pana pe data de 19 aprilie, elevii care doresc sa beneficieze de ajutorul oferit de Ministerul Educatiei, respectiv „Euro 200”, se pot inscrie la secretariatele institutiilor de invatamant unde studiaza. In anul 2018, au fost validati 165 de beneficiari la nivelul judetului.

In intervalul 8 – 19 aprilie, elevii care se incadreaza in conditiile impuse de Ministerul Educatiei se pot inscrie pentru a primi ajutorul financiar „Euro 200”. In cadrul celei mai recente sedinte de guvern, in speta cea din 3 aprilie, Executivul a adoptat o hotarare prin care se aproba derularea programului „Euro 200”. Elevii interesati vor trebui sa-si depuna dosarele cu cererea tip si celelalte documente cerute chiar la secretariatele unitatilor in care studiaza. Este vorba despre copie legalizata dupa certificatul de nastere (pentru cei sub 14 ani), copie legalizata dupa actul de identitate, adeverinte de venit ale membrilor familiei. De asemenea, este obligatorie declaratia pe propria raspundere ca nici solicitantul si nici alt membru al familiei nu au mai beneficiat de alt ajutor financiar de la stat pentru achizitionarea unui calculator. Ca si in 2018, doritorii trebuie sa anexeze la dosar si o adeverinta cu media generala sau, in cazul elevilor din ciclul primar, cu calificativele obtinute in anul scolar anterior, dar si una in care invatatorul sau dirigintele sa evidentieze numarul de absente nemotivate adunate de elev in anul scolar anterior.
Principala conditie pentru ca tinerii sa poata beneficia de acesti bani pentru cumpararea aparaturii este ca venitul brut pe membru de familie sa nu depaseasca 250 lei. Totodata, parintii solicitantilor trebuie sa asigure ca vor achita diferenta de la 200 de euro pana la intreaga contravaloare a calculatorului. Anchetele sociale care sa confirme veridicitatea documentelor din dosar vor fi efectuate pana pe data de 19 mai, urmand ca, pe 30 mai, Ministerul Educatiei sa afiseze lista cu beneficiarii, iar pe 4 iulie, pe cea finala (dupa contestatii). Bonurile valorice pentru achizitionarea propriu-zisa a calculatoarelor vor fi eliberate intre 22 iulie si 9 august.
De mentionat ca, in 2018, toate cele 165 de cereri depuse la nivelul judetului Vaslui au fost admise in urma anchetelor sociale.
• Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.