Barladenii, invitati sa „iasa din relatia toxica cu… electricele vechi”

0
1130

Sub sloganul „Iesi din relatia toxica cu… electricele vechi!”, municipalitatea barladeana in colaborare cu alte institutii organizeaza o noua editie a campaniei de colectare a deseurilor electrice, electronice si electrocasnice, prin care, in week-end, ii invita pe localnici sa renunte la aparatura defecta. In schimb, ar putea castiga tichete cadou de diverse valori, ba chiar aspiratoare sau cafetiere.

Asa cum se intampla de ani buni, primavara si toamna, Serviciul Local de Colectare Vaslui, Primaria Barlad, Garda Nationala de Mediu – Comisariatul Judetean Vaslui si Agentia pentru Protectia Mediului Vaslui organizeaza campanii de colectare a deseurilor electrice, electronice si electrocasnice (DEEE) de la persoane fizice si juridice. Concret, barladenii pot da spre reciclare orice aparat care se baga in priza, precum si baterii portabile si industriale (non-auto), corpuri de iluminat sau tuburi fluorescente. Prima campanie din acest an se deruleaza chiar in aceste zile, sub sloganul „Iesi din relatia toxica cu… electricele vechi!” – „Chiar daca ti-a fost apropiat pentru un timp, televizorul, frigiderul sau orice alt aparat ajuns la capatul puterilor emana toxicitate in casa si in viata ta. Desparte-te de el usor si in siguranta!”. Iar autoritatile locale spera sa adune macar cateva tone de aparatura defecta.

Protejeaza-ti sanatatea si mediul in care traiesti! Participa la actiunea de colectare a deseurilor electrice si electronice din Barlad! Organizatorii campaniei – autoritatile locale si Serviciul Local de Colectare Vaslui – ofera cetatenilor servicii gratuite de colectare a deseurilor electrice. Actiunea are si caracter educativ cu privire la importanta colectarii aparatelor electrice vechi sau stricate, fiind sustinuta de Asociatia Romana pentru Reciclare (RoRec). Vino sambata, 20 aprilie, intre orele 10.00-17.00, la punctele provizorii de colectare amenajate in Barlad sau suna in perioada 18-20 aprilie la Tel Verde 0800.444.800, pentru colectarea de la domiciliu”, spun reprezentantii Serviciului Local de Colectare Vaslui.

Ca si pana acum, organizatorii campaniei vor amenaja cele trei puncte de colectare provizorii pentru ziua de sambata in anumite zone ale orasului, respectiv pe platoul din fata Halei Centrale (zona Pietii „Sfantul Ilie”), la Piata Mica (pe bulevardul Epureanu nr. 40) si la intersectia strazii Dragos Voda cu Mihai Eminescu (zona Confectii). Insa cei interesati isi vor putea aduce aparatura defecta si direct la masina de colectare.

Ca de fiecare data, organizatorii vor oferi tichete cadou celor care participa activ la aceasta campanie astfel: pentru deseuri de tip frigidere si combine frigorifice complete – tichete in valoare de 30 lei; pentru deseuri de tip masini de spalat rufe si vase (automate) complete – tichete in valoare de 20 lei. Iar pentru alte tipuri de deseuri electrice predate, participantii pot castiga unul din premiile puse la bataie prin intermediul unei tombole, adica sase aspiratoare cu acumulatori si opt cafetiere. Tragerea la sorti a taloanelor completate de participanti va avea loc pe 20 aprilie, ora 17.00, in sala de sedinte a Primariei.

Chiar daca actiunea se deruleaza doar in acest week-end, localnicii pot sa scape in continuare de vechiturile electrice. Trebuie doar sa sune gratuit zilnic, intre orele 9.00-17.00, la numarul de telefon 0800.444.800, apelabil din orice retea de telefonie, iar cineva din partea Serviciului Local de Colectare Vaslui va prelua aparatele electrice si electronice direct de la apelant. Adica direct de la domiciliu, sediu de firma sau institutie.

Trebuie spus ca, in calitate de tara membra a UE, Romania are obligatia ca, pana in anul 2020, sa atinga o tinta de colectare de 45% a deseurilor de echipamente electrice si electronice.

Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.