Barladenii care isi vand masinile direct pe strada risca amenzi serioase

1
1255

Pentru ca, de luna trecuta, la Barlad functioneaza un targ saptamanal auto unde localnicii isi pot scoate la vanzare masinile lasate pe domeniul public tocmai pentru a le vinde, autoritatile locale vor interzice comercializarea autoturismelor direct pe strada. Pentru a fi luate in seama, vor introduce amenzi cuprinse intre 500 si 1.000 de lei. La fel se va intampla si in cazul masinilor stationate in scopul desfasurarii unor activitati comerciale, in acest caz, amenzile fiind cuprinse intre 1.000 si 2.000 lei.

In sfarsit, masinile second hand scoase la vanzare pe Bulevardul Republicii si pe alte spatii publice din Barlad vor disparea din peisaj! Motivul? Pe langa faptul ca, din martie, in incinta Centrului de Afaceri „Tutova” Barlad a fost deschis un targ saptamanal auto ce functioneaza in fiecare week-end, de luna viitoare, vanzarea autovehiculelor direct pe strada va fi total interzisa, ba chiar sanctionata cu amenzi serioase. La fel se va intampla si in cazul masinilor stationate pe domeniul public in scopul desfasurarii unor activitati comerciale. Vorbim de autovehiculele cu sau fara numere de inmatriculare, stationate la intamplare, ce poarta afise, insemne sau alte inscrisuri privind intentia de vanzare, respectiv autovehiculele stationate, de asemenea, pe strazi, ce sunt destinate / adaptate / utilizate pentru transportul / pastrarea / depozitarea de marfuri sau bunuri de orice fel, care sunt destinate comercializarii.

In acest sens, a fost intocmit un proiect de hotarare privind „interzicerea expunerii spre vanzare a vehiculelor, precum si interzicerea parcarii si/sau stationarii vehiculelor utilizate in scopul desfasurarii unor activitati comerciale pe domeniul public/privat al Barladului”. Initiativa urmeaza sa fie dezbatuta in sedinta ordinara a Consiliului Local Barlad din data de 19 aprilie si potrivit expunerii de motive, prin aceasta masura se doreste „asigurarea fluentei si sigurantei traficului rutier si pietonal, dar si in scopul cresterii numarului de locuri de parcare pentru autoturisme si al gradului de confort al cetatenilor Barladului”.

Astfel, la art. 1 al proiectului de hotarare, se precizeaza ca prezenta initiativa reglementeaza activitatea de constatare a situatiilor de expunere la vanzare a masinilor, precum si a celor de parcare / stationare a masinilor utilizate in scop comercial pe domeniul public/privat, dar si activitatea de santionare a proprietarilor / utilizatorilor respectivelor masini. La art. 2, alin (1) se prevede faptul ca masura se va aplica atat in cazul persoanelor fizice, cat si in cazul persoanelor juridice, iar la alin (2) ca expunerea spre vanzare a autoturismelor pe domeniul public /privat al orasului e permisa doar in spatiile special amenajate (parcuri, targuri auto, showroom, etc.) si doar in parcarile private sau de resedinta detinute de proprietari pe baza contractelor de inchiriere incheiate cu Primaria.

Se interzice ocuparea sau blocarea partii carosabile a drumurilor, parcarilor, trotuarelor, spatiilor verzi ale domeniului public / privat al Barladului prin expunerea la vanzare a vehiculelor de orice fel, exceptand cazurile prevazute la art. 2, alin (2) din prezenta hotarare, fapte ce se sanctioneaza cu amenda contraventionala cuprinsa intre 500 si 1.000 lei. Se interzice parcarea si/sau stationarea vehiculelor utilizate in scopul desfasurarii unor activitati comerciale pe partea carosabila a drumului public, parcarilor publice, trotuare, scuaruri, spatii verzi ale domeniului public / privat al Barladului, fapte ce se sanctioneaza cu amenda contraventionala cuprinsa intre 1.000 si 2.000 lei”, se precizeaza in proiectul de hotarare ce urmeaza sa fie aprobat de consilieri.

In cazul persoanelor juridice, amenzile pentru expunerea masinilor spre vanzare sunt cuprinse intre 1.000 si 2.000 lei, iar pentru stationarea masinilor in scop comercial – intre 2.000 si 3.000 lei. Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre politistii locali, precum si de catre primar sau de persoane imputernicite de acesta.

Adriana Susnea

1 COMENTARIU

  1. hai ca-i tare asta…si-a facut buzatu parc auto ? sa nu mi spui ca e si cu taxa de intrare? ptr ca numai asa se explica …i-a apucat pe ei harnicia sa faca un parc auto asa in folosul cetateanului…atunci sa interzicem prin lege si OLX-ul sa nu se mai vanda nimic la mana a doua decat in cadrul unui targ unde poti vinde numai dupa ce platesti chiria unui smecher cu pile la primarie si la o bere cu consilierii si la un gratar cu mici, mai dau doua legi …stirea nu-i completa, hei domnul/doamna care a scris-o…nu ziceti cat e taxa de intrare in targ, sau e gratis? acuma ce fac trebe sa caut alte stiri sa ma elucidez…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.