Barladeanul David Popa, capitanul Romaniei U18

0
1155

Rugbistul David Popa, din cadrul Clubului Sportiv Scolar (CSS) Barlad, va fi capitanul echipei nationale la Campionatul European rezervat categoriei de varsta U18, ce va avea loc in Rusia. Alaturi de el vor mai merge inca alti cinci jucatori din oras.

Nu mai putin de sase dintre cei sapte rugbisti U18 legitimati la CSS Barlad, ce au participat la mai multe cantonamente de pregatire cu lotul national largit, au fost selectionati pentru a participa la Campionatul European din Rusia, ce va incepe la finele saptamanii. Este vorba despre Serban Dadacus (taloneur), Alexandru Birsan (linia a II-a), David Popa (linia a III-a), Teodor Ursu (aripa) Ovidiu Neagu (fundas) [i Vlad Balan (linia a III-a), antrenati de profesorul Florin Ibanescu.

Si mai impresionant este ca, dintre toti cei 26 de romani care vor face deplasarea in Rusia, capitanul echipei nationale a fost ales un barladean, in speta David Popa. Nu este un jucator oarecare, ci este fiul lui Ciprian Popa, fost mare jucator al reprezentativei de rugby a Barladului si antrenor al multor generatii de juniori de diferite categorii de varsta din cadrul CSS Barlad si, in prezent, membru – reprezentant al Asociatiilor Judetene de Rugby si Asociatiei Municipale de Rugby Bucuresti din cadrul Federatiei Romane de Rugby.

Consider ca am fost ales capitanul echipei pentru ca am o relatie foarte buna cu toti jucatorii, indiferent de clubul de provenienta, iar in perioadele de cantonament petrecute am reusit sa transmit atat antrenorilor cat si colegilor mei informatiile necesare. Este o provocare pentru mine sa reprezint Romania la nivel international si sper sa reusesc impreuna cu echipa sa avem un rezultat cat mai bun. Este o onoare pentru orice sportiv care isi doreste sa joace la nivel inalt sa isi reprezinte tara si, totodata, o provocare pentru ca ne dorim sa avem o participare ascendenta. Cu ajutorul echipei, cred ca putem trece peste toate momentele ce apar in timpul unei asemenea competitii. Este primul meu campionat european, asa ca ne dorim, atat eu cat si echipa, sa facem o figura cat mai buna in Rusia”, ne-a declarat capitanul David Popa.

Nationala de U18 a Romaniei va participa intre 14-21 aprilie la Campionatul European gazduit de Kaliningrad, Rusia. „Stejareii” vor debuta duminica, 14 aprilie, in compania tarii gazda. Pana atunci insa, cei 26 de jucatori ce vor face deplasarea s-au reunit, duminica, 7 aprilie, la sediul Federatiei pentru ultimul cantonament de pregatire inainte de competitia continentala. Acestia se vor pregati la Complexul Sportiv Navasart Snagov, judetul Ilfov, pana pe 10 aprilie, dupa care vor pleca in Rusia.

Ceilalti juniori din nationala Romaniei provin de la cluburi din tara precum CT Dinicu Golescu, CS Metrorex, CS Cleopatra, CSS 2 Baia Mare, dar si de la cluburi din Franta, Italia si Irlanda. Sportivii sunt coordonati de staff-ul format din George Sava – antrenor principal, Razvan Popovici – antrenor secund, barladeanul Dragos Cernat – preparator fizic, Daniel-Razvan Wanya-Crangu – medic si Cosmin Scarlat – kinetoterapeut.

Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.