Barladeanca Amalia Puflea, aur cu echipa si argint la individual compus, in Slovenia

Gimnasta Amalia Puflea, in varsta de 12 ani, din Barlad, a cucerit medalia de aur cu echipa si pe cea de argint la individual compus in cadrul Openului de gimnastica artistica Zelena Jama, de la Ljubljana, Slovenia. Aceasta este a doua competitie internationala in decurs de o saptamana la care a urcat pe podium.

Inclusa in lotul de gimnastica al Romaniei ce a participat, pe 6 aprilie, la cea de-a XVII-a editie a Openului de gimnastica artistica Zelena Jama, de la Ljubljana, Slovenia, sportiva Amalia Puflea, legitimata la Clubul Sportiv Scolar (CSS) Barlad, a cucerit medalia de aur cu echipa si pe cea de argint la concursul de individual compus. Astfel, la competitia pe echipe, unde a fost colega cu Ana Barbosu si Mara Ceplinschi, toate trei incluse in Programul Tara, tara, vrem campioane!, echipa Romaniei a dominat concursul, reusind sa urce pe cea mai inalta treapta a podiumului la o diferenta de aproape zece puncte fata de urmatoarea clasata. Astfel, dintr-un total de 22 de echipe, cele trei gimnaste au adus Romaniei un punctaj de 101.800, o echipa din Cehia a iesit pe locul doi, cu 91.850, iar echipa Slovaciei, pe locul trei, cu 89.900.
Gratie acestei prestatii, gimnasta in varsta de 12 ani s-a calificat in finala de la individual compus, unde s-a mobilizat exemplar si, dintr-un total de 64 de sportive, a reusit sa obtina medalia de argint, fiind notata cu 50.350 de puncte de arbitri. Astfel, la sarituri a obtinut 13.000, la paralele – 11.200, la barna – 13.300, iar la sol – 12.850. Podiumul a fost completat de romanca Ana Barbosu (51.450 puncte) si slovena Zala Trtnik (47.350 puncte). Cea de-a treia romanca, Mara Ceplinschi, a terminat concursul pe locul sase (46.560 puncte).
Trebuie spus ca Analia Puflea, in prezent inclusa in ultimul an din categoria Junioare 2, Nivel 4 (a implinit 12 ani in februarie), a facut parte din lotul Romaniei ce a participat, intre 29-31 martie, la Elek Matolay Memorial Competition, din Ungaria. Acolo, a terminat concursul de individual compus pe locul cinci, la paralele si la barna le-a suflat aurul celorlalte adversare, iar la sol a obtinut medalia de bronz.
Amalia Puflea si-a inceput cariera de gimnasta la CSS Barlad, in anul 2013, cand avea doar sase ani, sub coordonarea profesorilor Ana Maria si Liviu Iordache. Aici, s-a pregatit timp de aproape sase ani, fiind inclusa in Programul Tara, tara, vrem campioane!, finantat de Petrom, prin intermediul caruia gimnastele selectionate erau beneficiarele unor burse lunare de 600 lei. Ulterior, gratie rezultatelor excelente obtinute la campionatele nationale si la diverse competitii de profil, in octombrie 2018 a fost selectionata sa faca parte din Centrul National Olimpic de Pregatire a Junioarelor (CNOPJ), respectiv in lotul national de junioare ce se pregateste la Deva, judetul Hunedoara. Insa, desi nu se mai antreneaza la Barlad, continua sa reprezinte orasul natal im competitiile interne, fiind in continuare legitimata la CSS Barlad.
Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.