A inceput a doua etapa de incriere in clasa pregatitoare

Pana pe data de 8 aprilie, parintii copiilor care nu au fost inca inscrisi in clasa pregatitoare pentru viitorul an scolar, 2019 – 2020, o mai pot face pe locurile ramase neocupate dupa desfasurarea primei etape de inscrieri. De aceasta data, pe cerere, parintii vor putea selecta trei scoli cu locuri disponibile, criteriul inscrierii la scoala de circumscriptie nemaifiind valabil. In total, la nivelul judetului Vaslui au ramas neocupate 564 din totalul celor 3.577 de locuri in clasele pregatitoare puse la dispozitie pentru viitorul an scolar, printre care, surpriza, se numara si 18 locuri la cea mai cautata forma de invatamant, step-by-step.

Inspectoratul Judetean Scolar (ISJ) Vaslui a publicat pe site-ul propriu, www.isj.vs.ro, numarul de locuri disponibile pentru etapa a doua a inscrierii copiilor in clasa pregatitoare a anului scolar 2019 – 2020 si scolile aferente. Aceasta a doua etapa a demarat ieri, 2 aprilie, si, pana pe 8 aprilie, parintii care au solicitat inscrierea copiilor la alta unitate scolara decat cea de circumscriptie, si nu au fost cuprinsi din lipsa de locuri, precum si cei care, din diverse motive, nu au completat si depus cererile de inscriere a copiilor in prima etapa, o pot face, in limita locurilor disponibile. La nivelul judetului Vaslui, au ramas disponibile 564 din totalul celor 3.577 de locuri puse la dispozitie pentru viitorul an scolar. Dintre acestea, 18 locuri sunt in clase cu predare step-by-step, toate la scolile din municipiul Vaslui care au infiintat clase cu predare in aceasta forma de invatamant normal, alte 344 de locuri, din totalul de 2.344 de locuri, sunt in clase cu predare normala, 188 de locuri sunt in clase cu predare simultana, din totalul de 1.094 de locuri puse la dispozitie, in timp ce nici unul dintre cele 14 locuri destinate copiilor cu dizabilitati in cele 3 centre de educatie incluziva din judet nu s-a ocupat. Trebuie spus ca, daca la multe dintre scoli, chiar si din zona rurala, locurile au fost in intregime ocupate, sunt si scoli, precum cele din suburbiile Brodoc, Rediu, Viisoara ale municipiului Vaslui, pentru care nu s-a aratat nici un doritor pentru clase cu invatamant simultan.

Pentru a-si inscrie copiii la scoala, parintii care inca nu au facut acest lucru trebuie sa identifice unitatile de invatamant care mai au locuri disponibile, selectand trei dintre ele, pe care le vor nominaliza pe cererea de inscriere in ordinea preferintelor. Completarea si validarea cererii se face la sediul unitatii de invatamant situata pe primul loc in ordinea preferintei, depunerea putand fi facuta si on-line, insa, pentru validare, este nevoie de prezenta parintelui sau tutorelui copilului la scoala unde se depune. Daca este nevoie, parintii trebuie sa depuna si documente doveditoare pentru indeplinirea conditiilor pentru incadrarea la unle ecriterii de departajare generale si specifice puse la unele scoli. Afisarea, la fiecare unitate de invatamant, a listelor finale a copiilor inscrisi in clasa pregatitoare se va face in data de 11 aprilie. In cazul in care, si dupa derularea celei de-a doua etape de inscriere in clasa pregatitoare, vor mai fi copii ramasi neinscrisi, parintii vor avea la dispoziti o a treia si ultima etapa in care pot face acest lucru, in perioada 12 – 19 aprilie. Pentru aceasta, parintii vor trebui sa ia legatura cu reprezentantii Comisiei de inscriere din cadrul ISJ Vaslui, impreuna cu care vor fi analizate solicitarile si vor fi identificate cele mai bune variante privind inscriere pe locurile ramase libere. De inmatricularea acestor copii se va ocupa direct Comisia de inscriere, in urma consultarilor cu parintii, urmand ca, pe 19 aprilie, sa fie afisate listele finale ale copiilor inscrisi in clasa pregatitoare, la fiecare unitate scolara cu personaliztate juridica.

Trebuie spus ca inscrierile copiilor in clasa pregatitoare se mai poate face si ulterior, chiar inaintea sau in timpul anului scolar, cu acordul conducerii ISJ, astfel ca fiecare copil sa poata beneficia de dreptul la educatie.

Marian Mocanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.