Zicala care nu trebuie sa se aplice transportului public din Barlad: „Afara-i vopsit gardul, inauntru-i leopardul!”

0
2073

Romulus Doru Buhaescu, presedintele Organizatiei Municipale PMP Barlad, i-a multumit primarului Dumitru Boros pentru atentia acordata problemei transportului public de calatori din localitate si l-a sfatuit sa faca tot ce tine de el pentru ca viitorul operator sa nu vina cu masini vechi si poluante, ci cu vehicule cu minim EURO 5.

Prin intermediul unei noi scrisori deschise, Romulus Doru Buhaescu, presedintele Organizatiei Municipale PMP Barlad, i-a multumit primarului municipiului Barlad, Dumitru Boros, ca a dat curs solicitarilor de a verifica cele inscrise in documentele inaintate de Unistil in vederea preluarii transportului in comun pe raza municipiului Barlad. Dar, atrage atentia liderul PMP, „nu trebuie sa va opriti aici! Cereti comisiei care a intocmit caietul de sarcini sa modifice criteriul minim de poluare EURO 4! Nu vrem ca orasul nostru sa devina „cimitir” de autobuze! Nu vrem sa respiram aer poluat! Ganditi-va cati bani cheltuie guvernul pentru Programul „Rabla”, si face acest lucru tocmai pentru a scoate din uz vehiculele cu norma de poluare inferioara!”

Romulus Doru Buhaescu inainteaza si o propunere concreta in acest sens: „Nu avem pretentia la autobuze electrice sau EURO 6, dar avem pretentia la un EURO 5, care este o cerinta de bun simt. Ganditi-va ca, daca nu se pune acest criteriu minim, vom fi invadati de autobuze second-hand din Olanda sau Germania, scoase din uz de mai bine de 10 ani. Daca tot ne batem cu pumnul in piept ca suntem parte din UE si ne place ce vedem in alte tari, atunci, trebuie sa ne ajutam si singuri, pentru a crea un mediu de viata cat mai curat, pentru noi si copiii nostri! Ne-am convins: nu va veni nimeni sa ne ajute, asa ca noi suntem cei care decid soarta orasului Barlad”, i-a transmis Buhaescu primarului Boros, caruia ii reaminteste responsabilitatea uriasa pe care o are: „Inca va mai aduceti aminte, sper, ca ati fost votat de mai bine de jumatate din alegatorii Barladului prezenti la vot. Noi, cetatenii Barladului, credem in puterea dumneavoastra de a va lupta cu cei din Primarie care doresc sa va discrediteze, pentru ca, mai apoi, sa dea vina pe dumneavostra”.

Romeo Cretu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.