Vasluiul va fi reprezentat de 11 elevi la nationala de geografie

Sase din cei 11 elevi care vor reprezenta judetul la faza nationala a olimpiadei de geografie sunt din Barlad, cinci dintre ei invatand la Colegiul National Gheorghe Rosca Codreanu. Ceilalti cinci elevi calificati sunt din municipiul Vaslui.

Desi regulamentul pentru organizarea si desfasurarea olimpiadei de geografie prevede ca fiecarui judet i se atribuie cinci locuri pentru etapa nationala, cate unul pentru fiecare an de studiu, Vasluiul va fi reprezentat de 11 elevi. Si asta datorita rezultatelor exceptionale obtinute in ultimii ani la aceasta materie, in 2015 si 2016 judetul nostru situandu-se pe primul loc din tara la numarul de premii si mentiuni. Asa se face ca, la nationala, vor merge patru elevi din clasele a VIII-a, unul din clasa a IX-a si cate doi din clasele a X-a, a XI-a si a XII-a. Acestia au fost selectionati, in functie de punctajele primite la faza judeteana, desfasurata sambata, 9 martie, la Colegiul Economic Anghel Rugina Vaslui.

Astfel, din Barlad vor merge la etapa urmatoare sase elevi, dintre care cinci invata la Colegiul National Gheorghe Rosca Codreanu. Este vorba despre Mara Elena Cotaie (clasa a VIII-a, prof. indrumator Cristina Oprea) – calificata din oficiu, Ruxandra Miruna Gimbuta (clasa a X-a, prof. Cristina Oprea) – calificata pe locurile suplimentare, Stefan-Adrian Mihai (clasa a XI-a, prof. Veronica Silvestru) – din oficiu, Tudor-Gabriel Pascaru (clasa a XI-a, prof. Veronica Silvestru) – din oficiu si Elena Susnea (clasa a XII-a, prof. Cristina Oprea) – din oficiu. Cel de-al saselea elev barladean provine de la Scoala Gimnaziala Episcop Iacov Antonovici. Este vorba despre Andrei Valentin Pintilii (clasa a VIII-a, prof. Georgel Bradu), care va participa la faza nationala pe locurile suplimentare.

Iar ceilalti cinci elevi ce vor reprezenta judetul la nationala sunt din Vaslui. Trei dintre ei invata la Liceul Teoretic Mihail Kogalniceanu, respectiv Razvan Dragu si Stefania Durcan, ambii in clasa a VIII-a, indrumati de prof. Lucica Carp si calificati pe locurile suplimentare, si Robert-Ionut Rascanu (clasa a X-a, prof. Mirela Bulgaru) – calificat din oficiu. Nu in ultimul rand, judetul va fi reprezentat si de elevele Anamaria Baciu (clasa a IX-a, Liceul Teoretic Emil Racovita, prof. Oana Ursachi) – din oficiu, si Maria Madalina (clasa a XII-a, Liceul Stefan Procopiu, prof. Doina Mazga) – pe locurile suplimentare.

Cei 11 elevi vor sustine faza nationala a olimpiadei de geografie la Targu Mures, judetul Mures, in intervalul 29 aprilie – 5 mai. Acestia vor trebui sa faca fata cu brio atat la proba teoretica, ce va avea o durata de trei ore si o pondere de 75% din media finala, cat si la proba practica, ce va avea o durata de o ora si o pondere de 25% din media finala.

Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.