Titanii barladeni, 12 campioni si 5 vicecampioni europeni la BJJ!

Performanta incredibila reusita de sportivii Clubului de arte martiale Fight Club Titans Barlad, care au participat in week-end la Campionatul European de BJJ, desfasurat la Bucuresti. Nu mai putin de 12 titluri continentale, cinci medalii de argint si doua de bronz au cucerit luptatorii barladeni. Organizatia Icon Romania, la care clubul barladean e afiliat, s-a clasat pe primul loc in clasamentul cluburilor si datorita acestor rezultate extraordinare.

Sambata, 16 martie, Fight Club Titans Barlad a participat la Campionatul European de Brazilian Jiu-Jitsu (BJJ), desfasurat la Bucuresti si gazduit de Centrul Sportiv Apollo. Din delegatia barladeana au facut parte 19 sportivi de toate varstele, care s-au intrecut cu cateva sute de copii, juniori si adulti legitimati la numeroase cluburi din intreaga tara si din Ucraina, Elvetia, Anglia, Rusia, Bulgaria, Cehia, Republica Moldova si Belgia. In urma meciurilor disputate, luptatorii barladeni au reusit sa cucereasca nu mai putin de 12 titluri de campion european, cinci de vicecampion si doua medalii de argint.

Astfel, la copii si juniori, noii campioni europeni sunt: David Codreanu (categoria – 21 kg), Mihai Gheghici (- 24 kg), Iasmina Capraru (- 30 kg), Raul Roman (- 27 kg), Fabrizio Puscasu (- 36 kg), Dan Andrei Rusu (-36 kg), Darius Camenic (- 30 kg), Adriana Boghiu (- 42 kg), Iulia Dumitru (- 44 kg), Alberto Diea (-44,3 kg) si Vlad Codreanu (+ 60 kg). Argintul si titlul de vicecampion continental a fost cucerit de sportivii Nicoleta Stoian (- 44 kg), Darius Negrescu (- 30 kg), Andreea Diaconu (- 42 kg), Laura Toma (+ 60,5 kg) si Alexandra }ibuleac (- 36 kg). Nu in ultimul rand, Andreea Papuc (- 36 kg) s-a intors acasa cu o medalie de bronz. Iar la adulti, Adi Mihai Mocanu a devenit campion european la categoria – 82 kg, in timp ce Alex Nastase a luat bronzul la categoria – 70 kg.

Organizatia Icon Romania, la care Fight Club Titans Barlad e afiliat, a participat cu 64 de sportivi la Campionatul European de BJJ si a reusit sa ocupe locul I pe echipe. A strans nu mai putin de 366 de puncte, adica a obtinut 32 de medalii de aur, 20 de argint si 18 de bronz. Nu doar ca s-a clasat pe locul I, dar s-a aflat la o diferenta foarte mare fata de principalii adversari, adica Absoluto BJJ Romania, care au totalizat 191 de puncte, respectiv 18 medalii de aur, 7 de argint si 8 de bronz. Asa ca putem spune ca suntem foarte mandri de rezultatul obtinut de echipa din care facem parte, adica Icon Romania, pentru ca si noi am contribuit. Iar pe locul III s-a clasat UABJJ, un club din Ucraina, care a strans 137 de puncte, respectiv 12 medalii de aur, 8 de argint si 5 de bronz, ne-a declarat antrenorul Marian Radoi.

Acesta a precizat ca BJJ este un sport care se adreseaza atat copiilor, cat si adultilor, ce dezvolta abilitati sociale si fizice, spiritul de echipa, performanta fizica, agilitatea mentala si dezvoltarea caracterului si a personalitatii. De asemenea, a subliniat ca, in continuare, sportivii clubului se pregatesc pentru cea de-a VII-a editie a Cupei Danubius, ce se va desfasura pe 20 aprilie, la Braila.

Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.