Teatrul din Turda vine la Barlad

1
851

Vineri, 15 martie, barladenii amatori de teatru sunt invitati la spectacolul „Indragostitii din Ancona”, adaptare de Vajda Katalin, in interpretarea artistilor Teatrului „Aureliu Manea” din Turda, judetul Cluj. Reprezentatia va avea loc pe scena Teatrului „Victor Ion Popa” Barlad incepand cu ora 19.00, in fata spectatorilor urmand sa joace actorii Miron Cornel, Mihaela Maria Deceanu, Doina Soproni, Alexandra Dusa, Ioan Alexandru Savu, Calin Mihail Roajda, Diana Tusa, Maria Salca, George Sfetcu/Valentin Oncu si Adonis Tanta (bariton). „Indragostitii din Ancona” este o comedie de situatii, in care nimic din ceea ce pare evident nu este real. Piesa este de fapt o comedie muzicala, cantecele fiind alese din registrul anilor 60′, 70′. Toti eroii stiu sa cante, dovedind inca o data, daca mai era cazul, ca italienii sunt romantici si pasionali. Actiunea se petrece in oraselul italian Ancona, intr-o veche piateta, unde apropierea dintre case si vulcanicul sange latin fac imposibile pastrarea secretelor.

Cel mai important om din oras este bogatasul Tomao Nicomaco, un Don Juan vaduv, aflat la ultima tinerete. El are o fata, Lucia, balbaita si mioapa, pe care doreste sa o marite cu Giovanni, proprietarul unei cafenele din apropiere. In vecinatatea lor mai locuieste si Agnese, patroana unui motel, fosta iubita a lui Don Tomao, o femeie care stie tot si spune tot. Aceleasi «calitati» le are si Dorina-menajera, amanta lui Don Tomao. Dar inima tinerei Lucia este subjugata de catre Luigi, un cantaret ambulant, indragostit si el la randul lui de Lucia. Planul lui Don Tomao de a-si marita fata cu Giovani cunoaste o intorsatura neasteptata odata cu venirea lui Lucrezio, student audient, fost marinar, suferind din dragoste si cu ganduri sinucigase. Victoria se alatura grupului colorat din Ancona, o tanara moldoveanca cu putine cunostinte de limba italiana, cu suflet mare si viitoare mama. Tatal copilului ei este Giovani. Rasturnare de situatie cand cea care era considerata moarta, Drucilla, iubita lui Lucrezio, se reintoarce in oraselul natal”, este invitatia lansata de reprezentantii teatrului clujean catre publicul din Barlad.

Regia artistica a fost semnata de Andrei Mihalache, pregatirea muzicala de Dorin Griguta, coregrafia de Gabriela Tanase, iar scenografia de Eliza Labancz.

Pretul unui bilet este 25 lei.

Adriana Susnea

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.