Sute de saci de deseuri, stransi de elevii barladeni care protejeaza natura

Sute de elevi de la scolile din Barlad au participat, saptamana trecuta, la o actiune de ecologizare a spatiilor verzi din oras. Inarmati cu manusi si saci menajeri, voluntarii au strans tone intregi de deseuri aruncate aiurea de barladenii certati cu bunul simt.

Actiunea face parte din campania de curatenie de primavara, desfasurata anual de Serviciul de Gospodarie Comunala din cadrul Primariei Barlad si care a debutat la mijlocul lunii martie. In fiecare zi a saptamanii trecute, elevii echipati cu saci menajeri si manusi puse la dispozitie de municipalitate au cules toate deseurile pe care le-au intalnit. La o parte din activitati a participat si primarul Dumitru Boros. In primele cinci zile de actiuni de ecologizare, s-au strans peste 250 de saci cu diferite deseuri plastice, textile, din aluminiu si sticla, cei mai multi (120 de saci) proveniti din zona Obor.

Astfel, luni, 18 martie, mai multi elevi ai Liceului Teoretic Mihai Eminescu au facut curatenie in parcul cu acelasi nume, iar marti, 19 martie, elevii Scolii Gimnaziale Stroe S. Belloescu au ecologizat zona Bisericii Sfantul Andrei si a fostului poligon al Garnizoanei Barlad. Miercuri, 20 martie, elevii Liceului Pedagogic Ioan Popescu au facut curat in zona Prodana, iar joi, 21 martie, peste 70 de elevi ai Liceului Tehnologic Petru Rares au actionat in zona Obor – Centrul de Afaceri. Nu in ultimul rand, vineri, 22 martie, elevi ai Liceului Tehnologic Alexandru Ioan Cuza au ecologizat zona Padurea IRB – Strand, in timp ce sambata, 23 martie, elevii Scolii Gimnaziale George Tutoveanu au ecologizat zona Prodana – pasune Apele Romane.

Este de datoria noastra, a tuturor, si a fiecaruia in parte sa pastram curatenia pe unde ajungem, in special in natura. Din pacate, avand in vedere volumul foarte mare de deseuri nocive mediului, pe care le-am strans doar in cateva zile de actiuni, vedem ca mai sunt inca printre noi oameni certati cu bunul simt. Vreau sa le multumesc tuturor acestor copii frumosi, voluntari dedicati si profesorilor, care prin actiunile lor au tinut sa le dea o lectie celor care inca isi mai nesocotesc semenii si isi bat joc de natura, a declarat primarul Boros.

Actiunile de ecologizare a spatiilor verzi din oras vor continua, si cele deja desfasurate si cele viitoare fiind coordonate de personalul Serviciului de Gospodarie Comunala. Unitatile de invatamant barladene care doresc sa ia parte la astfel de actiuni in aceasta saptamana o pot face anuntind in prealabil personalul Serviciului de Gospodarie al primariei.

Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.