Spitalul Elena Beldiman Barlad se extinde

Pe langa cele sase pavilioane in care functioneaza sectiile medicale ale Spitalului de Urgenta Elena Beldiman Barlad, unitatea spitaliceasca ar putea sa isi mute o parte din activitatea nemedicala intr-o noua locatie. Spitalul a primit in administrare o centrala termica dezafectata care, odata reabilitata, ar putea fi transformata in spatii pentru arhiva ori in vestiare.

La finele lunii februarie, consilierii locali barladeni au avizat favorabil un proiect de hotarare referitor la transmiterea in administrarea Spitalului Municipal de Urgenta Elena Beldiman a unui imobil apartinand domeniului public al municipiului Barlad. Este vorba despre o fosta centrala termica, ce a fost dezafectata si care se afla in stare de degradare, fiind folosita de oameni ai strazii pentru a se adaposti. Cum unitatea medicala are nevoie de spatiu pentru diverse activitati administrative, conducerea s-a adresat Primariei si Consiliului Local, ordonatorul principal de credite, pentru a gasi o solutie.

Acest proiect de hotarare a fost initiat avand in vedere cererea Spitalului Municipal de Urgenta Elena Beldiman cu nr. 3.383 din 21.02.2019 inregistrata la Primaria Barlad cu nr. 4.303 din 21.02.2019, prin care este solicitata darea in administrare a fostei centrale termice din strada Vasile Parvan, se arata in expunerea de motive a proiectului de hotarare aprobat cu unanimitate de voturi.

Deocamdata nu stim exact ce anume vom face in acel spatiu. Important este ca ne-a fost dat in administrare. Mai intai trebuie facuta o experizare tehnica, pentru ca, acum, nu are decat un perete. Noua ne trebuie spatii si, pentru ca e foarte aproape de spital, e foarte bine, ne ajuta. Ar putea fi compartimentata si transformata in spatii pentru zugravi, ca acum nu au, in vestiare pentru salariati sau chiar am putea muta acolo arhiva, pentru ca, in prezent, arhiva noastra este depozitata in imobilul in care a functionat Scoala Generala nr. 2 (langa Cinematograful Barladul, n.r.), ne-a declarat Dana Bors, managerul spitalului.

De mentionat ca, in prezent, spitalul functioneaza in mai multe pavilioane, respectiv pavilionul central (sectiile Medicina Interna, Obstetrica-Ginecologie, Neonatologie, Chirurgie Generala, Anestezie si Terapie Intensiva; compartimentele Ortopedie-Traumatologie, Primire Urgente; ORL; Gastroenterologie, Nefrologie, Dermatovenerologie; Blocul Operator, Farmacia; Laboratorul de Analize Medicale; Laboratorul de Radiologie si Imagistica; Serviciul de Anatomie Patologica; Ambulatoriul Integrat), pavilionul din Republicii nr. 271-273 (sectia Boli Infectioase), pavilionul din Nicolae Balcescu nr. 22 (sectiile Pneumologie I si II; Psihiatrie; Laboratorul de Bacteriologie), pavilionul nou (sectia Neurologie; compartimentul Oncologie Medicala; Oftalmologie), pavilionul din Epureanu nr. 50 (sectiile Pediatrie I si II) si pavilionul din comuna Puiesti (compartimentul Pneumologie – TBC Cronici Puiesti).

Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.