Sapte barladeni U18, pregatire pentru Europeanul de Rugby din Rusia

0
594

Nu mai putin de sapte din cei 33 de rugbisti convocati la cantonament cu lotul Romaniei U18 provin de la CSS Barlad. Acestia au fost selectionati in vederea pregatirii pentru Campionatul European din Rusia, programat pentru aprilie.

Lotul national largit al „stejareilor” U18, rugby in XV, a intrat de ieri, 3 martie, in cel de-al treilea cantonament al anului 2019, inaintea Campionatului European din primavara (12 – 22 aprilie), din Rusia. Stagiul are loc intre 3 – 11 martie, la Complexul Sportiv Navasart Snagov, judetul Ilfov, si are in vedere pregatirea pentru cea mai importanta competitie continentala din acest an. Reunirea lotului a avut loc duminica, la sediul Federatiei Romane de Rugby (Bulevardul Marasti, nr. 18-20).

In total, au fost convocati 33 de juniori inclusi in lotul national largit. Printre acestia se numara si sapte jucatori legitimati la Clubul Sportiv Scolar Barlad. Este vorba despre Serban Dadacus (taloneur), Alexandru Birsan (linia a II-a), Vlad Balan (linia a III-a), David Popa (linia a III-a), Lazar Azoitei (mijlocas la gramada), Ovidiu Neagu (mijlocas la deschidere) si Teodor Ursu (aripa), antrenati de profesorul Florin Ibanescu.

Ceilalti juniori convocati la cantonament provin de la cluburi din tara precum CT Dinicu Golescu (5 jucatori), CS Metrorex (3 jucatori), CS Cleopatra (2 jucatori), CSS 2 Baia Mare (7 jucatori), LPS Focsani (un jucator), in timp ce trei sportivi evolueaza la cluburi din Italia, patru evolueaza in Franta si unul in Irlanda. Pregatirea este coordonata din staff-ul format din George Sava – antrenor principal, Razvan Popovici – antrenor secund, barladeanul Dragos Cernat – preparator fizic, Marian Pantea – medic, Cosmin scarlat – kinetoterapeut si Silvian Ionita – manager.

Campionatul European de Rugby U18 va avea loc la Kaliningrad, Rusia, intre 12 – 22 aprilie. Romania va debuta la competitia continentala pe 14 aprilie, impotriva tarii gazda.

Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.