PNL Vaslui, despre marea imparteala a banilor: Asta inseamna 30 de ani de PSD!

Dupa ce, in ciuda amendamentelor si discutiilor in contradictoriu din timpul sedintei de CJ de luni, liberalii au pierdut la vot lupta cu alesii PSD, dr. Nelu Tataru, presedintele PNL Vaslui, si Gheorghe Veziteu, liderul grupului PNL din CJ, au explicat substratul politic al marii imparteli a banilor de catre conducerea PSD a Consiliului Judetean. Maniera netransparenta de impartirea banilor catre primarii si sumele mici in raport cu nevoile exprimate de primari sunt, in opinia celor doi, o demonstratie a cinismului presedintelui CJ, Dumitru Buzatu, care, ca un tata grijuliu, se ocupa de fiecare primar in parte…

Niciun primar nu este multumit de banii primiti! Nici cei de la PSD nu sunt multumiti, a declarat, marti, dr. Nelu Tataru, presedintele Organizatiei Judetene PNL Vaslui, ca raspuns la asigurarile conducerii Consiliului Judetean (CJ) ca banii alocati de minister in sedinta de luni a CJ au fost impartiti corect. De fapt, isi pastreaza (conducerea CJ, n.r.) o bucatica pentru a regla conturi sau deconturi, a continuat liderul PNL Vaslui, cu referire la cei 7,5% la dispozitia CJ, care reprezinta 1,76% din suma pe care au cerut-o primarii din judet. Pai, domnule Mitica Buzatu, asta inseamna 30 de ani de PSD!

Gheorghe Veziteu, liderul grupului PNL din CJ Vaslui, a acuzat lipsa de transparenta si prezentarea laconica a formulei si cifrelor, de natura sa creeze confuzie, pe de o parte, si dubla masura a conducerii CJ, de cealalta parte. Concret, a spus Veziteu, formula in baza careia s-a facut impartirea banilor si tabelul ar fi trebuit publicate inainte de sedinta, pentru a putea fi analizate temeinic. In concluzie, noi, PNL, aducem critici intregului aparat al Consiliului Judetean, care nu a luat masuri pentru transparentizare, a declarat Gheorghe Veziteu.

Redistribuirea asistentei sociale

Acelasi Veziteu a dezvaluit si care este cauza nemultumirii primarilor din judet: Sumele (primite, n.r.) sunt doar aparent mai mari, pentru ca includ si banii destinati asistentei sociale. Altfel spus, PSD a facut o redistribuire a asistentei sociale catre UAT-uri in scopuri propagandistice, ca sa para ca alocarile sunt mai mari. Pe de alta parte, a explicat liderul grupului consilierilor judeteni liberali, si OUG 114 (referitoare la salariatii care lucreaza in constructii) are un efect nedorit asupra administratiilor locale, insa conducerea CJ aplica in acest caz o dubla masura: modifica indicatorii tehnico-economici ai obiectivelor aflate in derulare, dar nu si la drumuri. De altfel, unul dintre amendamentele PNL – respins ca toate celelalte! – s-a referit strict la acest lucru, a precizat Gheorghe Veziteu.

Este o dovada de cinism; primarii sunt tinuti la mana PSD, iar atitudinea aceasta, care nu ne mira, nici nu ne surprinde, demonstreaza ca PSD nu este adeptul conlucrarii, PSD nu este adeptul democratiei, a conchis Veziteu.

O concluzie in acelasi ton a avut si Nelu Tataru: Dumitru Buzatu, ca un tata grijuliu, se ocupa de fiecare primar in parte. Dar primarii trebuie sa asculte…

Romeo Cretu

1 COMENTARIU

  1. Rugam Consiliul Judetean Vaslui (PSD) sa asfalteze in acest an drumurile judetene DJ 242 B (comuna Malusteni) si DJ 242 C – DJ 242 G (comuna Vinderei) ca sunt drumuri de piatra ca pe timpul Dacilor , vrem sa mergem la Manastirea Bujoreni si Manastirea Grajdeni dar scurteaza mult si distanta spre Barlad .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.