Olteanu, ALDE: «Oamenii au nevoie sa fie ascultati mereu, nu doar in campaniile electorale!»

2
1423

Presedintele ALDE Vaslui, deputatul Daniel Olteanu, continua sa isi dedice sfarsitul de saptamana intalnirilor de lucru in judet, unde discuta cu interlocutorii sai teme care se refera in primul rand la dezvoltarea comunitatilor locale si de unde primeste cel mai importante informatii pe baza carora isi construieste initiativele parlamentare. Concluziile in urma acestor intalniri: tot mai multi vasluieni vor sa se implice pentru dezvoltarea locurilor natale, iar parerile formate „din auzite” dauneaza grav oricarei initiative.

«Ma bucur ca am, in toate colturile judetului, oameni cu care comunic pe teme dintre cele mai diverse, care tin de dezvoltarea comunitatilor locale, de la proiecte aflate in executie ori care urmeaza sa fie demarate, si pana la chestiuni generale, care tin de Bucuresti. Una e dialogul fata in fata, alta e atunci cand anumite pareri se formeaza „din auzite”. In conditiile in care impresia multora e ca Romania se afla intr-o stare permanenta de tensiune politica, care e intretinuta de partidele de opozitie la TV si pe retelele de socializare, dialogul onest, fata in fata, asaza lucrurile in matca lor. In plus, oamenii pleaca lamuriti de la discutii, ceea ce e multumitor pentru mine.», a spus Daniel Olteanu, care a mentionat ca filiala pe care o conduce a intrat, ca si celelalte formatiuni, in precampania electorala pentru alegerile europarlamentare.

«Lucrurile decurg normal in organizatiile locale ALDE, e perioada de precampanie, in care ne ocupam mai mult de chestiuni legate de organizare. Asta nu afecteaza, insa, in niciun fel, intalnirile de lucru din teritoriu, din contra, vom avea ocazii mai dese sa dialogam cu vasluienii. Cine face politica, pe plan local sau national, trebuie sa aiba in vedere ca oamenii au nevoie sa fie ascultati mereu, nu doar in campaniile electorale! Ii invit pe cei care vor sa se alature echipei ALDE, inclusiv cu opinii critice constructive, sau sa afle mai multe despre cum intelegem devoltarea judetului Vaslui, sa faca o vizita la sediile noastre din Vaslui, Barlad si Husi. Colegii mei va vor da toate informatiile necesare sau vor inlesni posibilitatea sa ne intalnim personal.», a mentionat Olteanu.

Presedintele ALDE Vaslui a avut si un punct de vedere in legatura cu decizia Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR) cu privire la Legea bugetului de stat, in conditiile in care avertizase ca demersul presedintelui Iohannis blocheaza temporar cele mai mari fonduri pentru judetul Vaslui din ultimii ani: «Era de asteptat ca CCR sa nu dea curs favorabil solicitarii pe care a facut-o presedintele Iohannis, refuzul acestuia de a promulga bugetul avand un impact profund negativ pentru zona noastra. Va reamintesc ca vorbim despre un proiect de buget care pune accent pe investitii, iar unele dintre ele vizeaza recuperarea decalajelor de dezvoltare din Moldova, din judetul Vaslui mai exact, cum este Autostrada Tisita – Albita. Sunt proiecte importante care asteapta sa fie puse in practica, am transmis deja in Parlament ingrijorarile primarilor vasluieni, care spera ca investitiile pe care le au in derulare nu vor avea de suferit si ca vor fi rezolvate foarte curand inclusiv problemele legate de cheltuielile cu asistenta sociala».

In acelasi registru, Daniel Olteanu a subliniat necesitatea ca Guvernul sa ia in calcul o Ordonanta de urgenta, prin care sa fie deblocate proiecte de infrastructura de sute de milioane de euro, proiecte care intarzie in instante, deoarece se afla in faza de contestatii.

Reamintim ca deputatul ALDE i-a propus recent prim-ministrului Viorica Dancila, in cadrul unei interpelari, un pachet de masuri care sa limiteze timpii de asteptare atat in cazul contractelor de lucrari pe fonduri europene, cat si al celor derulate cu fonduri de la bugetul national sau local. Este vorba despre stabilirea primului temen de judecata a contestatiei in maxim 10 zile de la inregistrarea acesteia, termene de judecata ulterioare stabilite la nu mai mult de 7-10 zile, iar comunicarea solutionarii contestatiei de catre instanta sa fie tratata prioritar.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.