Gata cu vanzarea masinilor pe strazi! Barladul are targ auto saptamanal

Dupa ani si ani in care barladenii au folosit domeniul public, in special Bulevardul Republicii, drept targ pantru vanzarea masinilor la mana a doua, iata ca, de-acum incolo, proprietarii autoturismelor scoase la vanzare pe strazi au la dispozitie o alta varianta. Isi pot expune masinile de vanzare la targul auto saptamanal organizat de autoritatile locale si care va functiona in week-end.

In sfarsit, masinile second hand scoase la vanzare pe Bulevardul Republicii din Barlad vor disparea din peisaj! Motivul? Nu mai este nevoie ca proprietarii autovehiculelor sa incerce sa gaseasca cumparatori direct pe strada, intrucat autoritatile locale le ofera o alternativa. Adica un targ saptamanal auto ce va fi organizat in fiecare week-end, in incinta Centrului de Afaceri Tutova Barlad. Targul va fi inaugurat pe 23 martie, va fi deschis publicului in fiecare zi de sambata si duminica, in intervalul orar 08.00-16.00, si se adreseaza celor care comercializeaza mijloace de transport auto, dar si piese de schimb pentru diferite mijloace de trasport auto.

Proprietarii masinilor expuse spre vanzare vor plati un tarif de 10 lei/zi in zilele de targ si un leu/zi in celelalte zile ale saptamanii. Pentru vizitatori, tariful este de un leu/persoana. Detalii suplimentare se pot obtine la birourile Directiei pentru Administrarea Pietelor, Parcarilor si Cimitirelor Barlad, din strada Cetatea de Pamant, nr. 1, sau la numarul de telefon 0752.305.181. Regulamentul de functionare a targului poate fi consultat pe pagina de internet a primariei (http://www.primariabarlad.ro/wp-content/uploads/2019/03/regulament-targ-auto-centrul-de-afaceri.pdf). Cei care si-au expus autoturismele spre vanzare pe domeniul public sunt rugati sa foloseasca pentru expunere noua locatie, spun reprezentantii primariei.

Potrivit regulamentului, Directia pentru Administrarea Pietelor, Parcarilor si Cimitirelor (DAPPC) Barlad, prin Centrul de Afaceri Tutova Barlad, ofera urmatoarele servicii care faciliteaza desfasurarea activitatii in cadrul targului: biroul casierilor targului; servicii de specialitate pentru asigurarea pazei si a ordinii; sursa de apa potabila; locuri de parcare; punct de colectare a deseurilor, punct cu mijloace initiale de interventie pentru PSI si WC-uri publice. In plus, targul e racordat la reteaua de iluminat public si la cea de apa. In ceea ce priveste obligatiile utilizatorilor targului auto, acestea sunt enumerate in acelasi regulament: sa mentina in permanenta curatenia la locul de vanzare si in jurul acestuia; sa transporte gunoiul la locul special amenajat in cadrul targului, ori de cate ori este cazul; sa nu expuna masinile in afara locului de vanzare alocat; sa achite taxele legale in momentul ocuparii locurilor de vanzare; sa nu ofere spre vanzare marfuri a caror comercializare este interzisa; sa aiba un comportament civilizat in raport cu cumparatorii, cu personalul Centrului de Afaceri Tutova Barlad, cu organele de paza si ordine si cu organele de control; sa respecte sectorizarea targului.

Asa cum era normal, regulamentul prevede si niste amenzi pe care le pot da politistii locali in cazul in care expozantii nu respecta anumite reguli sau norme. Concret, nerespectarea sectorizarii targului va fi sanctionata cu amenda contraventionala cuprinsa intre 200-500 lei; refuzul de a achita taxa pentru ocuparea locului de vanzare din targ – amenda intre 250-500 lei; nerespectarea curateniei la locul de vanzare si in jurul acestuia – amenda intre 200-500 lei; oferirea spre vanzare a produselor a caror comercializare este interzisa in targ – amenda intre 200-500 lei (daca fapta astfel savarsita nu intruneste elementele altei contraventii prevazute in legi speciale sau constituie infractiune); ocuparea abuziva a locurilor de vanzare din targul saptamanal – amenda intre 200-500 lei.

De mentionat ca, pentru promovarea targului, in primele doua luni, accesul va fi gratuit, dupa care se vor aplica taxele aprobate prin hotarare a Consiliului Local Barlad.

Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.