Daniel Olteanu: «ALDE Vaslui ii aduce impreuna pe cei care vor sa munceasca pentru comunitatile lor si sa devina alesi locali!»

1
952

• Dodesti, Viisoara, Rosiesti, Bogdanesti, Pungesti, Oltenesti, Duda-Epureni sunt doar cateva din comunele vasluiene in care a fost prezent, in ultimele zile, presedintele ALDE Vaslui, deputatul Daniel Olteanu. Acesta i-a obisnuit, de altfel, pe colegii sai, dar si pe ceilalti cetateni care si-au manifestat interesul pentru intalniri in teritoriu, cu aceste tururi de forta in judet, la fiecare final de saptamana, dupa incheierea activitatii parlamentare la Bucuresti.

Ca de fiecare data, temele principale ale intalnirilor parlamentarului vasluian cu cetatenii au avut ca subiect principal proiectele de dezvoltare locala. Presedintele ALDE Vaslui subliniaza ca acest tip de activitate este o practica neintrerupta: „Sunt sute de oameni intalniti lunar si sute de kilometri parcursi, in medie, la sfarsitul fiecarei saptamani, in zilele pe care le petrec, asa cum obisnuiesc de mai bine de trei ani, in comunitati mai mari sau mai mici, din toate colturile judetului. Ma bucura faptul ca modelul intalnirilor de lucru pe care le-am initiat inca de pe vremea cand eram prefect da rezultate: tot mai multi vasluieni asteapta sa discutam fata in fata, sa gasim solutii, de la cele care vizeaza situatia proiectelor administratiilor locale, pana la cele care tin de piedici birocratice. In masura in care imi permite timpul, raspund afirmativ tuturor solicitarilor; sunt persoane care imi scriu inclusiv pe pagina Facebook, in public sau in privat, unde imi propun subiecte de discutie pe teme de interes local si directii de lucru.”
Presedintele ALDE Vaslui deschide usa organizatiei inclusiv pentru cei care vor sa devina alesi locali. „Le multumesc inca o data tuturor celor de buna-credinta, care inteleg cat de mult conteaza ca fiecare sa lucreze, din locul in care se afla, pentru comunitate. Nu putem spera la rezultate fara implicare! Ii astept alaturi pe cei care cred ca aduc un plus comunitatii lor, cei care sunt capabili sa munceasca pentru cei din jur si vor sa devina alesi locali, sa punem umarul la o viata mai buna pentru locuitorii acestei regiuni”, a spus Daniel Olteanu.

ALDE Vaslui si-a depasit targetul de semnaturi

Deputatul a mentionat ca, in paralel, in organizatia pe care o conduce se deruleaza in aceasta perioada activitati specifice de pregatire a campaniei pentru scrutinul din 26 mai. „Calendarul de activitati al Filialei ALDE Vaslui este unul incarcat in aceste saptamani, in care punem la punct detaliile pentru campania electorala dedicata alegerilor europarlamentare. E esential ca vasluienii sa fie corect informati cu privire la importanta acestui scrutin si la activitatea pe care au avut-o pana acum in Parlamentul European reprezentantii ALDE. Avem nevoie de europarlamentari care sa faca o prioritate din reducerea decalajelor regionale, pentru ca si locuitorii din zonele unde diferentele de dezvoltare sunt apasatoare sa beneficieze de investitii, inclusiv in mari proiecte de infrastructura, si sa simta cu adevarat ce inseamna sa fii european. Vreau sa le multumesc inca o data celor care, din toate orasele si satele vasluiene, prin semnatura lor, ne-au raspuns cu increderea ca ALDE este o alegere de viitor si ne-au ajutat sa depasim targetul de semnaturi”, a declarat Daniel Olteanu.
Parlamentarul vasluian a tinut sa sublinieze faptul ca nevoia de dezvoltare este cu atat mai mare in comunitatile mici din judet, acolo unde amenintarea depopularii trebuie combatuta de urgenta, pe langa masurile sociale, prin investitii.
Reamintim ca, recent, Autostrada Tisita – Albita, proiect readus in spatiul decizional ca urmare a initiativei si insistentei constante a deputatului Daniel Olteanu, a devenit o prioritate europeana. Presedintia romana a Consiliului Uniunii Europene a ajuns la un acord in acest sens cu Parlamentul European, iar Mecanismul de Conectare a Europei (CEF) – viitoarea politica de transport europeana – va include Autostrada Tisita – Albita in randul proiectelor prioritare, alaturi de tronsoanele de cale ferata Timisoara – Moravita, Craiova – Calafat, Bucuresti – Giurgiu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.