Consiliul Judetean cauta partener din randurile ONG-urilor

CJ Vaslui incearca sa acceseze fonduri nerambursabile in vederea implementarii unui program destinat combaterea si prevenirea abandonului scolar si parasirii timpurii a scolii, avand ca destinatar copii si tinerii din comunitatile sarace, in special de etnie roma. Pentru obtinerea unui punctaj suplimentar in vederea accesarii finantarii oferita de grandurile SEE si norvegiene, CJ cauta parteneri in implementarea proiectului, respectiv ONG-uri cu experienta in derularea de astfel de programe.

In decembrie 2018, Fondul Roman de Dezvoltare Sociala (FRDS), in calitate de Operator de Program pentru Programul Dezvoltare locala, reducerea saraciei si cresterea incluziunii romilor (Dezvoltare locala), a lansat apelul de propuneri de proiecte Educatie incluziva pentru copii si tineri in situatii de risc, finantat din Granturile SEE si Norvegiene 2014-2021.

Acest apel doreste promovarea si sustinerea educatiei incluziva si a sansele egale, sporind accesul la servicii educationale si sociale a copiilor si tinerilor din grupul tinta,urmand a finanta proiecte care vor contribui la asigurarea accesului acestora la o educatie de calitate, echitabila si incluziva, in raport cu nevoile fiecaruia. Proiectele finantate vor fi implementate la nivel regional sau national si se vor adresa copiilor si tinerilor in situatii de risc de abandon scolar ori parasire timpurie a scolii si a celor cu cerinte educationale speciale (CES). Solicitantii eligibili sunt entitatile publice si organizatiile neguvernamentale (ONG), parteneriatele intre acestea aducand un punctaj suplimentar in vederea accesarii fondurilor puse la dispozitie, fonduri in suma totala de 8.581.978 de euro. Acesta este si motivul pentru care CJ Vaslui, care doreste sa acceseze un astfel de proiect, cauta acum parteneri, ONG-uri cu experienta in derularea de astfel de programe si care sa aiba capacitate tehnica in acest sens. Partenerii care vor fi selectati urmeaza ca, dupa analiza de nevoi si consultarea grupului tinta, ce vor fi facute in etapa premergatoare depunerii proiectului, sa furnizeze apoi programe de educatie parentala pentru parintii sau tutorii copiilor sau tinerilor aflati in situatie de risc si de constientizare a rolului acestora in educatia copilului, pentru un numar de aproximativ 850 de parinti din mediul rural, distribuiti in locatii diferite functie de scolile beneficiare ale activitatilor proiectului, din judetele Vaslui si Iasi. Proiectul va include si masuri de sprijin pentru combaterea si prevenirea abandonului scolar sau parasirea timpurii a scolii, precum si sprijin educational pentru stimularea participarii sau reintegrarii scolare, cum ar fi mediere scolara, consiliere si orientare vocationala, activitati nivative de educatie non-formala si de petrecere a timpului liber de tipul excursii si tabere tematice, precum si servicii sociale sau acordarea de stimulente care vizeaza cresterea motivatiei si mobilizarii beneficiarilor pentru activitatile proiectului. Bugetul proiectului propus a se implementa la nivelul judetului Vaslui este de 1,5 milioane euro.

ONG-urile interesate de parteneriatul propus de CJ Vaslui au timp pana la data de 21 martie, ora 12.00, sa transmita dosaree de candidatura, prin e-mail, posta sau direct la Registratura institutiei. Detalii privitoare la conditiile de eligibilitate, criteriile de calificare, continutul dosarului de candidatura sau grila de evaluare se gasesc pe site-ul CJ Vaslui, cjvs.eu.

Marian Mocanu

1 COMENTARIU

  1. Rugam Consiliul Judetean Vaslui (PSD) sa asfalteze in acest an drumul judetean 242 B (comuna Malusteni) si drumurile judetene 242 C – 242 G (comuna Vinderei) ca sunt drumuri de piatra ca pe timpul Dacilor cei din judetul Galati au asfaltat , vrem sa mergem la Manastirea Bujoreni si Manastirea Grajdeni dar scurteaza si distanta spre Barlad si acesti cetateni platesc taxe si impozite in fiecare an iar de votat au votat si ei 28 de ani cu PSD la presedentiale , parlamentare , europarlamentare , locale , … Va rugam ca sunteti platiti foarte bine din bani nostri publici ! Daca nu puteti lasati locul tinerilor (exemplu bun este domnul Costel Fotea presedinte PSD pe judetul Galati si presedinte al Consiliului Judetean Galati care in doi ani a asfaltat si asfalteaza multe drumuri judetene , la ei cum se poate) .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.