Regret profund disparitia dintre noi a unuia dintre seniorii liberalismului din România, doctorul Aurel Ionescu Motet, cel care a pus piatra de temelie a curentului liberal din judetul Vaslui.

Un camarad fara seaman, alaturi de care a fost o onoare sa ma aflu, în urma cu aproape trei decenii, pe drumul de început al democratiei, al respectarii drepturilor si libertatilor în tara noastra, zdruncinata dupa experienta anilor întunecati ai comunismului.

Un profesionist si un om politic desavârsit, animat de convingerea ca justetea principiilor liberale si forta argumentelor logice stau la baza oricarei societati democratice.

Pastrez în minte dialogurile pline de verva, în spiritul unei loialitati fara cusur fata de ideile liberale si al vocatiei de a le face cunoscute si apreciate la adevarata valoare.

Cu mâhnire, constat ca generatia celor care au înclinat decisiv destinul României catre dreapta se împutineaza, într-o perioada în care avem nevoie tot mai mult de echilibru si de decizii oportune.

Exemplele seniorilor liberali sunt unele pe care avem obligatia sa ni le însusim întocmai, pentru a le onora vesnic memoria.

Dumnezeu sa-l aiba în pace pe doctorul Aurel Ionescu Motet!

Condoleante familiei!

Calin Popescu – Tariceanu,

Presedintele Senatului României,

Presedinte ALDE România

12 martie 2019

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.