Concluzia PNL: Drumuri de pamant si excedent bugetar!

1
623

Grupul consilierilor PNL din Consiliul Judetean (CJ) Vaslui si-a exprimat nemultumirea fata de modul in care a reusit conducerea social-democrata a institutiei sa cheltuie bugetul in 2018. Mai bine spus, sa nu il cheltuie, cata vreme excedentul a crescut de 2,5 ori fata de anul precedent. Refuzul dialogului, cred liberalii, este o incercare a majoritatii PSD-ALDE de a ascunde nerealizarile din sectiunea “dezvoltare”.

Prin intermediul unui comunicat de presa, liberalii dau si o dimensiune acestor nerealizari: Vasluiul are 122 de kilometri de drumuri judetene de pamant si 342 de kilometri de drumuri pietruite. Iata, integral, comunicatul de presa remis de departamentul de comunicare al PNL Vaslui:

La ultima sedinta a Consiliului Judetean Vaslui, solicitarii consilierilor PNL de a se face o dezbatere mai cuprinzatoare si o analiza concreta a contului executiei bugetare pe anul 2018 i s-a raspuns in bascalie de catre domnul Buzatu, dumnealui “manifestandu-si” disponibilitatea de a discuta pe marginea subiectului chiar si “pe durata intregii nopti”. Majoritatea PSD-ALDE a preferat sa insire cifrele alocarilor din cursul anului, in locul explicatiilor pertinente despre nerealizarile insemnate la sectiunea dezvoltare. Mai mult, in expunerea de motive, pentru prima oara, s-a recurs la o suspecta omisiune a excedentului bugetar. Credem ca acest fapt nu este consecinta lipsei de experienta a tanarului director economic, ci mai degraba o manevra a conducerii judetului de a evita sa explice cresterea excedentului de 2,5 ori, de la 19.196 mii lei, in 2017, la 47.831 mii lei, in 2018. In fapt, este proba clara ca actuala conducere a judetului nu doreste sa explice opiniei publice de ce nu a reusit sa cheltuie veniturile incasate pentru dezvoltarea judetului. Facem precizarea ca, pe parcusul anului 2018, consilierii judeteni ai PNL au atras atentia in mai multe randuri asupra modului defectuos in care se face executia bugetara, semnaland ca activitatea concreta din teritoriu nu este la nivelul programat si ca, la final de an, vom avea un excedent bugetar si mai mare decat in 2017. Astazi, cifrele demonstreaza ca PNL a avut dreptate. Au ramas bani necheltuiti din bugetele anterioare, in timp ce in judet sunt 122 de kilometri de drumuri judetene de pamant si 342 de kilometri de drumuri pietruite. PSD “rezolva” problema doar declarativ, in realitate, sub conducere social-democrata, judetul Vaslui fiind vesnicul repetent la infrastructura”, se arata in comunicatul de presa remis al Departamentului de Comunicare al PNL Vaslui.

1 COMENTARIU

  1. Va rugam faceti demersuri la Consiliul Judetean Vaslui pentru modernizarea in acest an a drumurilor judetene 242 B (comuna Malusteni) si drumurile judetene 242 C – 242 G (comuna Vinderei) ca vrem sa mergem la Manastirea Bujoreni si Manastirea Grajdeni dar scurteaza mult si distanta spre Barlad .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.