Cismea pe strada Veronica Micle, din Barlad

1
705

Dupa ce firma care a castigat licitatia a finalizat, saptamana trecuta, lucrarile la putul forat de pe strada Grahilor, din cartierul barladean Munteni, in aceste zile si-a mutat utilajele pe Veronica Micle, din cartierul Extindere Complex Scolar. Ambele artere sunt neracordate la reteaua publica de apa, asa ca, in scurt timp, locuitorii de acolo se vor putea alimenta cu apa potabila de la cele doua cismele stradale.

Zilele trecute, au demarat lucrarile de foraj si la cel de-al doilea put de adancime, solicitat de localnicii de pe strada Veronica Micle, din cartierul Extindere Complex Scolar. Asta dupa ce, in a doua parte a lunii februarie, firma care a castigat licitatia, respectiv RA.BU Forprest SRL, din comuna Popesti, judetul Vrancea, a inceput lucrarile la cismeaua de pe strada Grahilor, din cartierul Munteni, iar saptamana trecuta le-a si finalizat. Potrivit proiectului tehnic, noul put de pe Veronica Micle va fi gata in cel mult zece zile si va fi sapat pana la o adancime maxima de 130 de metri. Investitia are o valoare de 81.700 lei (fara TVA), iar lucrarile cuprind si camine, vane, dotarea cu pompe si amenajarea unei copertine.

Nimeni nu mai credea ca se poate realiza un put si in zona cartierului Complex Scolar, in ciuda zecilor de solicitari de la cetatenii din zona. Iata ca eforturile noastre si rabdarea oamenilor au dat roade si, asa cum le-am promis, lucrarile au inceput imediat ce am finalizat toata documentatia. Aprovizionarea cu apa potabila a cetatenilor este un lucru firesc, de care cu totii trebuie sa beneficiem. Din cate am inteles de la constructor, in cel mult zece zile se va termina forajul si la acest put, proiectul putand fi terminat pana la finele acestei luni”, a precizat primarul Dumitru Boros.

In ceea ce priveste putul de pe strada Grahilor, potrivit proiectului tehnic, acesta a fost sapat pana la o adancime maxima de 120 metri si a costat 76.500 lei (fara TVA). Odata ce va fi gata si cel de pe Veronica Micle, cateva sute de familii vor beneficia de pe urma acestei investitii, cu atat mai mult cu cat cele doua strazi nu sunt racordate la reteaua publica de apa a orasului.

De mentionat ca, in prezent, pe domeniul public al Barladului exista 38 de puturi forate de la care cetatenii se pot aproviziona cu apa de pucioasa atunci cand la robinete este sistata furnizarea apei potabile.

Adriana Susnea

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.