Campania de depunere a cererilor la APIA a inceput cu dreptul

0
301

In prima saptamana de la debutul Campaniei 2019 de depunere a Cererilor Unice de Plata, la centrele locale si cel Judetean al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura Vaslui s-au prezentat deja 1.462 de fermieri, respectiv 7,04% din totalul de 20.761 de fermieri invitati pentru a accesa subventii pentru agricultura. Este vorba de mici fermieri, care au depus cereri pentru o suprafata totala de 3.417 ha, insemnand 1,37% din suprafata de 250.025 ha de teren pentru care se estimeaza ca vor fi accesate aceste fonduri nerambursabile. Trebuie spus ca ritmul de prezentare a fermierilor a depasit asteptarile lucratorilor APIA, dat fiind ca pentru aceasta perioada fusesera programati pentru a depune cereri de plata un numar de 1.237 fermieri vasluieni.

Ritmul de depunere a cererilor de plata este mai mult decat multumitor pentru acest inceput de campanie, iar acest lucru este datorat si faptului ca fermierii sunt mai putin ocupati in aceasta perioada cu lucrarile agricole. Reluam totusi apelul adresat fermierilor de a se prezenta la data si ora la care sunt programati, conform invitatiei primite, pentru a se putea utiliza eficient timpul pe care APIA l-a rezervat pentru primirea Cererilor in Campania 2019, Reamintim ca depunerea Cererilor Unice de Plata in cadrul Campaniei 2019 se va incheia la data de 15 mai 2019, in conformitate cu prevederile OMADR nr. 69/2019, iar cei care nu se prezinta pana la acest termen nu vor beneficia de sprijinul financiar acordat de APIA”, a declarat Razvan Arteni, directorul executiv al APIA Vaslui.

Cererile se depun la Centrele judetene APIA, in cazul fermierilor care solicita o suprafata mai mare de 50 hectare teren agricol, si la centrele locale in cazul fermierilor care solicita o suprafata mai mica sau egala cu 50 hectare teren agricol. Sprijinul financiar este finantat din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) si de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Materialele de informare referitoare la Campania de primire a Cererilor Unice de Plata in anul 2019 sunt disponibile pe pagina de inceput a site-ul PIA: www.apia.org.ro, la link-ul: http://www.apia.org.ro/ro/materiale-de-informare/materiale-de-informare-anul-2019.

Marian Mocanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.