Barladul, pe harta Festivalului International „George Enescu”

0
1158

Pentru prima data de la initierea, in 1958, a Festivalului International „George Enescu”, unul dintre recitalurile sustinute in cadrul prestigiosului eveniment va fi gazduit la Barlad. Concertul va avea loc la inceputul lui septembrie si va deveni realitate gratie sprijinului acordat de unul dintre organizatori, respectiv regizorul de scena Doru-Iulian Marin, „cetatean de onoare” al Barladului inca de la finele lui 2017.

In noiembrie 2017, la initiativa social-democratului Dorin Apostu, consilierii barladeni au votat acordarea titlului de „cetatean de onoare al Barladului” lui Doru-Iulian Marin, regizor artistic la mai multe din editiile Festivalului International „George Enescu”. Inca de atunci, Doru Marin, care este originar din Barlad, a promis ca va depune eforturi pentru ca orasul natal sa se numere printre localitatile in care prestigiosul festival se va desfasura. Si iata ca, in acest an, Barladul va figura pe harta marelui eveniment. Concret, pe 5 septembrie, de la ora 18.00, sala Teatrului „Victor Ion Popa” Barlad va gazdui un concert sustinut de Camerata Regala, un ansamblu infiintat in 2009 sub Inaltul Patronaj al Altetei Sale Regale Principele Radu al Romaniei, si de violonista germana Rebecca Hartman, care va veni la Barlad cu o vioara Stradivarius.

Daca imi dati voie, o sa citesc de pe site-ul oficial al Festivalului International «George Enescu». Avand sprijinul extraordinar al lui Doru Marin, «cetatean de onoare al Barladului», care a depus toate eforturile, editia 2019 a festivalului isi asteapta publicul in Bucuresti, dar si in alte opt orase: Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi, Sibiu, Targu Mures, Bacau, Barlad si Targoviste. Pe 5 septembrie, festivalul va poposi la Barlad, la Teatrul «Victor Ion Popa». Vor concerta Camerata Regala si o instrumentista din Germania, care va canta la o vioara Stradivarius”, s-a adresat Dorin Apostu colegilor din Consiliul Local Barlad, la sedinta din 28 februarie.

Potrivit acestuia, inainte de concertul propriu-zis, cand vor avea loc repetitiile, vor fi invitati si elevii de la Scoala Gimnaziala de Arte «N. N. Tonitza» Barlad, pentru a vedea si ei cum se desfasoara repetitia unei orchestre.

Editia 2019 a Festivalului „George Enescu” se va desfasura intre 31 august – 22 septembrie, iubitorii muzicii putand selecta din cele 84 de concerte impartite in cinci serii: Mari Orchestre ale Lumii, „Recitaluri si Concerte Camerale care integreaza si sectiunea Enescu si Contemporanii, Concertele de la Miezul Noptii, Muzica Secolului XXI. Li se adauga evenimente notabile, precum Mozart Week in Residence si Forumul International al Compozitorilor”. Biletele vor fi puse in vanzare incepand cu 6 martie, ora 12.00, preturile variind de la 30 lei la 210 lei.

Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.