Un barladean, vicecampion mondial de Jiu-Jitsu in SUA!

0
1551

Performanta extraordinara reusita de unul dintre cei mai tineri sportivi ai Clubului de arte martiale „Fight Club Titans” Barlad, care a reprezentat, in premiera, Romania la „Pan Kids IBJJF Jiu-Jitsu Championship”, desfasurat, in week-end, in Long Beach, California. Sportivul a cucerit medalia de argint si titlul de vicecampion mondial la proba Gi (cu kimono).

Prima participare a unui luptator de arte martiale din Romania la „Pan Kids IBJJF Jiu-Jitsu Championship”, o competitie de profil in cadrul careia se infrunta cele mai puternice cluburi din SUA si din lume la copii si juniori, echivalentul Campionatului Mondial de Brazilian Jiu-Jitsu (BJJ), a coincis cu prima participare a unui barladean la acest prestigios concurs. Este vorba despre Alberto Ionut Diea (13 ani), legitimat la „Fight Club Titans” Barlad, club afiliat la ICON Romania, care, duminica, 17 februarie, si-a testat abilitatile de luptator in sala „The Walter Pyramid – CSULB” din Long Beach, California (Statele Unite ale Americii).

La competitie au luat parte peste 2.800 de sportivi de la circa 400 de cluburi din lume, ce s-au infruntat pe 14 suprafete de lupta. Insa, in categoria la care a concurat barladeanul, respectiv 12-13 ani si 44,3 kg, proba de Gi (cu kimono), au mai fost inscrisi doar cinci luptatori din SUA si Rusia. Si, dupa doua meciuri extrem de dificile, sportivul antrenat de Marian Radoi si-a adjudecat medalia de argint si titlul de vicecampion mondial. Aurul a fost cucerit de rusul Alexander Karthik Huynh, iar bronzul de americanii Darnell Melvin Durham si Carter Hill, care nu au putut fi departajati.

Rezultatul obtinut de barladean nu este intamplator. Anul trecut, in iulie, a participat la Campionatul Mondial de Brazilian Jiu-Jitsu pentru Juniori din Anglia, reusind sa devina primul roman campion la acel moment la Brazilian Jiu-Jitsu. Concret, la proba No Gi (fara kimono), categoria (12 ani, – 44 kg), Alberto Ionut Diea a cucerit medalia de aur dupa doua meciuri, iar la proba Gi (cu kimono), a luat medalia de bronz, tot dupa doua lupte. Iar in septembrie, a participat la Campionatul European de Brazilian Jiu-Jitsu pentru Juniori din Anglia, in urma caruia si-a imbogatit palmaresul cu trei medalii: una de aur si titlul de campion european la categoria -44 kg (proba Gi), una de bronz la categoria -50 kg (proba Gi) si una de bronz la categoria -50 kg (proba No Gi).

Faptul ca Icon Romania, reprezentat de «Fight Club Titans» Barlad, a urcat pe podium la Pan Kids este un vis implinit. Suntem bucurosi ca suntem prima organizatie din Romania care duce un participant la «Pan Kids IBJJF Jiu-Jitsu Championship». Dupa cum ne-a obisnuit in 2018, cand a reusit sa devina campion mondial si european, in 2019, Alberto Ionut Diea a castigat argintul la cea mai puternica competitie de Brazilian Jiu-Jitsu din lume pentru copii, unde se intalnesc toate numele mari din BJJ. Alberto a reusit aceasta perfomanta dupa foarte multa munca si daruire, cate doua antrenamente pe zi, fiind sustinut din toate punctele de vedere de catre familie, fara de care nu ar fi putut ajunge atat de sus. Suntem foarte multumiti, atat ca organizatie cat ca si club, de rezultatul obtinut. Multumim tuturor colegilor de la Icon Romania pentru increderea acordata, dar si colegilor de la «Fight Club Titans», fara al caror sprijin nu am fi ajuns aici. Nu in ultimul rand, le multumim tuturor celor care ne sustin”, ne-a declarat antrenorul Marian Radoi.

Acesta a precizat ca, in continuare, sportivii clubului se pregatesc pentru Campionatul European de BJJ, ce va avea loc pe 16 martie, la Bucuresti, si pentru cea de-a VII-a editie a Cupei Danubius, ce se va desfasura pe 20 aprilie, la Braila.

Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.