Spitalul barladean va angaja asistenti, infirmiere si brancardieri pentru Compartimentul de Primire Urgente

2
5055

In perioada urmatoare, Spitalul „Elena Beldiman” Barlad va scoate la concurs nu mai putin de 16 posturi, din care sase de asistenti medicali, cinci de infirmiere si cinci de brancardieri, toate pentru Compartimentul de Primire Urgente (CPU). Unitatea a primit inca din toamna unda verde de la Ministerul Sanatatii, cel care finanteaza activitatea in CPU, dar mai are de trecut un hop: sa primeasca avizul Consiliului Local Barlad.

In cadrul sedintei ordinare ce va avea loc astazi, 28 februarie, consilierii locali barladeni trebuie sa se pronunte si asupra unui proiect de hotarare privind aprobarea „modificarii si completarii Statului de functii pentru Spitalul Municipal de Urgenta «Elena Beldiman» Barlad, aprobat prin HCLM Barlad nr. 141/23.11.2016”. Concret, se doreste angajarea unui numar de 16 persoane, respectiv sase asistenti medicali, cinci infirmiere si cinci brancardieri, in cadrul CPU. Proiectul a fost initiat ca urmare a unei adrese primite pe 22 februarie de la conducerea spitalului, prin care se mentioneaza ca angajarile sunt mai mult decat necesare pentru functionarea in conditii optime a Compartimentului. Mai ales ca, intre 2016-2018, s-a inregistrat o medie de peste 47.000 de pacienti/an, in conditiile in care la CPU sunt 90 de salariati (medici, asistenti, infirmieri, brancardieri, etc).

In cadrul spitalului, functioneaza Compartimentul de Primire Urgente, care are si un punct de lucru la Pavilionul Pediatrie. Aceasta structura functioneaza in conformitate cu prevederile Ordinului Ministerului Sanatatii nr. 1.706/2007, cu modificarile si completarile ulterioare, este coordonata de Departamentul pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Afacerilor Interne si este finantata de la bugetul Ministerului Sanatatii. Personalul existent nu poate face fata adresabilitatii crescute catre medicina de urgenta, respectiv o medie de 47.737 de prezentari/an. (…) Pentru a putea scoate la concurs aceste posturi (sase de asistenti medicali, cinci de infirmiere si cinci debrancardieri, n.r.), va rugam sa aprobati suplimentarea numarului de posturi finantate cu 16 posturi, de la 983 la 999”, se arata in adresa semnata de managerul Daniela Bors.

(…) O motivatie in plus care sustine aceasta solicitare este faptul ca Spitalul Municipal de Urgenta «Elena Beldiman» Barlad este singurul spital municipal din tara care asigura tratamentul de urgenta prin Tromboliza (necesar pentru tratarea pacientilor cu accident vascular cerebral). Avand in vedere ca solicitarile noastre au fost analizate si aprobate de Comisia Interministeriala pentru Suport Tehnic din cadrul Guvernului prin adresa nr. 1331053/24.08.2018 si de Directia de Management si Structuri Sanitare din cadrul Ministerului Sanatatii prin adresa nr. 8078/19.09.2018, pe care le anexam in copie, va rugam sa aveti amabilitatea de a aproba suplimentarea statului de functii la structura CPU cu posturile mai sus mentionate. Mentionam ca, din cele 1.270 de posturi prevazute in statul de functii, finantate sunt 983 de posturi, iar la data de 31.01.2019 sunt ocupate 965 de posturi. Pentru a scoate la concurs aceste posturi, va rugam sa aprobati suplimentarea numarului de posturi finantate cu 16, de la 983 la 999. Facem precizarea ca aceasta suplimentare a fost cuprinsa in proiectul de buget privind cheltuiala de personal pe anul 2019”, se mai arata in adresa inaintata de conducerea spitalului catre Consiliul Local.

In ceea ce priveste personalul care deserveste in prezent CPU in cele doua locatii (inclusiv la Pavilionul Pediatrie), vorbim despre un total de 90 de salariati. Adica seful Compartimentului, un medic primar, sapte medici specialisti, doi medici rezidenti, un medic, un asistent social, 21 de asistenti medicali principali (dintre care unul cu studii superioare), 15 asistenti medicali, sase registratori medicali, 14 infirmiere, opt ingrijitoare si 13 brancardieri.

Adriana Susnea

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.