Se pregateste demararea lucrarilor la „centura” Barladului

1
3823

Desi nu au trecut nici trei din cele opt luni dedicate proiectarii Variantei de ocolire a municipiului Barlad”, iata ca executantii investitiei cauta deja spatiu pentru organizarea de santier in vederea inceperii lucrarilor. Obiectivul de investitie are o valoare de peste 132 milioane lei (fara TVA) si ar trebui sa fie gata in 22 de luni.

Pe data de 5 februarie, sediul Sectiei Drumuri Nationale Barlad a gazduit o a doua intalnire pe tema proiectului Proiectare si Executie Varianta de Ocolire a municipiului Barlad”, prima avand loc la primarie, pe data de 5 decembrie. Astfel, marti, reprezentantii asocierii SC Tehnic Asist SRL SC Tass Infra Logistic SRL, in speta Mirel Vlas, Marian Catalinoiu si Bogdan Ciocan, au adus la cunostinta beneficiarului (municipiul Barlad) si finantatorului (Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere – CNAIR) informatii asupra stadiului actual al proiectului.

Beneficiarul a fost reprezentat la intrunire de primarul Dumitru Boros si Cezar Chiper, directorul tehnic al Primariei Barlad, in timp ce finantatorul a fost reprezentat de Ovidiu Laicu, director regional al CNAIR, si Lucian Radu, seful Sectiei Drumuri Nationale Barlad. Totodata, la intrevedere au fost prezenti si reprezentantii a doua comune invecinate Barladului, pe teritoriul carora va trece viitoarea varianta ocolitoare a orasului. Este vorba despre comuna Zorleni, care a fost reprezentata de primarita Paula Hultoana, si de comuna Grivita, din partea careia a participat la sedinta Bogdan Constantin Vatafu, secretarul comunei.

Intalnirea de lucru a avut ca principal obiectiv informarea antreprenorului de catre beneficiar si finantator. Totodata, proiectantul a cerut si completarea unor documente pentru organizarea de santier, care va incepe in foarte scurt timp. Deocamdata, a fost identificat un spatiu cu aceasta destinatie, ceea ce ne da sperante ca lucrurile vor incepe efectiv sa se miste. Este o veste buna, care de fapt reprezinta inca un pas concret facut la Barlad in vederea implementarii proiectului. Avem convingerea ca, odata parcurs si acest pas, proiectul poate intra in linie dreapta, astfel incat lucrarile sa poata demara, conform contractului, a declarat primarul Boros.

Reamintim ca, pe 9 august 2018, a fost finalizata procedura de licitatie, oficialii CNAIR declarand castigatoare asocierea SC Tehnic Asist SRL – SC Tass Infra Logistic SRL, cu un pret oferit de 132.050.652,68 lei fara TVA (28 milioane de euro). Contractul a fost semnat pe 23 octombrie, la sediul Consiliului Judetean Vaslui, iar obiectul contractului il reprezinta proiectarea si executia lucrarilor pentru constructia „Variantei de Ocolire a municipiului Barlad”, care este formata dintr-un segment distinct si anume Varianta de Est, ce se desfasoara intre DN 24, la intrarea in Barlad, si DN 24, la iesirea din Barlad spre Vaslui. Va avea o lungime totala de 11,281 kilometri, o latime platforma de 10 metri, patru poduri, trei pasaje, doua intersectii la nivel si doua parcari. Prin executia acestui contract se va realiza decongestionarea traficului de pe raza Barladului, prin redirectionarea traficului greu in afara orasului.

Durata de realizare a investitiei (proiectare si executie) este de 30 de luni de la data inceperii activitatii de proiectare / data de incepere a lucrarilor. Din total, opt luni sunt alocate pentru proiectare, aici fiind incluse atat elaborarea si finalizarea documentatiei pentru obtinerea Hotararii de Guvern privind exproprierile, cat si proiectul pentru autorizatia de construire, iar restul de 22 de luni pentru executia investitiei. Antreprenorul a ofertat o perioada de garantie a lucrarilor de sapte ani.

Adriana Susnea

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.