Se cauta manager pentru Spitalul Judetean Vaslui!

1
1929

Cel mai probabil, luna viitoare, Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui va organiza concursul pentru ocuparea functiei de manager al unitatii. Pana atunci insa, presedintele Consiliului Judetean Vaslui a facut primul pas: a dispus aprobarea Regulamentului de organizare si desfasurare a concursului.

Fotoliul de manager al Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui, ocupat in ultimii trei ani de psihologul Ana Smaranda Rinder, urmeaza sa fie vacantat. Mandatul de trei ani al acesteia in fruntea unitatii medicale expira la mijlocul lunii aprilie, asa ca, pana atunci, Consiliul de Administratie (CA) al spitalului trebuie sa organizeze concursul in vederea ocuparii postului. Iar primul pas a fost deja facut de catre ordonatorul principal de credite, in speta Consiliul Judetean (CJ) Vaslui. Concret, pe 5 februarie, Dumitru Buzatu, presedintele CJ Vaslui, a semnat dispozitia 155/2019 prin care a aprobat „Regulamentul de organizare si desfasurare a concursului pentru ocuparea functiei de manager persoana fizica la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui”.

Potrivit documentului, la concurs se vor putea inscrie doar persoanele care indeplinesc, cumulativ, mai multe conditii. In primul rand, aspirantii la functia de conducere trebuie sa cunoasca limba romana, scris si vorbit, si sa fie absolventi ai unei institutii de invatamant superior medical, financiar sau juridic. Totodata, trebuie sa fie absolventi ai unor cursuri de perfectionare in management sau management sanitar, agreate de Ministerul Sanatatii si stabilite prin ordin al ministrului Sanatatii, ori sa fie absolventi ai unui masterat sau doctorat in management sanitar, economic ori administrativ organizat intr-o institutie de invatamant superior acreditata, potrivit legii. Nu in ultimul rand, candidatii care se vor inscrie trebuie sa aiba cel putin 2 ani vechime in posturi prevazute cu studii universitare de lunga durata; sa nu fie condamnati penal pentru savarsirea unei infractiuni comise cu intentie, cu exceptia situatiei in care a intervenit reabilitarea; sa fie apti din punct de vedere medical (fizic si neuropsihic) si sa nu aiba varsta de pensionare, conform legii.

Tot in Regulamentul de concurs se precizeaza ca de organizarea si desfasurarea concursului se ocupa CA-ul spitalului si ca membrii din CA nu se pot inscrie. Urmeaza ca anuntul privind organizarea concursului sa fie publicat, atat la sediul spitalului si pe pagina de internet a institutiei, cat si pe portalul posturi.gov.ro si pe pagina de internet a CJ Vaslui, cu cel putin 30 de zile inainte de data limita de depunere a dosarelor de inscriere. Concursul se va desfasura in doua etape: prima este verificarea indeplinirii conditiilor de catre candidati – etapa eliminatorie, iar a doua este sustinerea proiectului de management. Nota minima de promovare a concursului este 7.00.

Adriana Susnea

1 COMENTARIU

  1. Rugam si pe acesta cale Consiliul Judetean Vaslui (PSD) sa asfalteze anul acesta drumul judetean 242 B (comuna Malusteni) si 242 C – 242 G (comuna Vinderei) ca sunt drumuri de piatra ca pe timpul Dacilor (cei din judetul Galati au asfaltat) ca vrem sa mergem la Manastirea Bujoreni si Manastirea Grajdeni dar scurteaza mult distanta spre Barlad si acesti cetateni platesc taxe si impozite in fiecare an iar de votat au tot votat 28 ani cu PSD la presedentiale , parlamentare , europarlamentare , locale , … Bine ar fi daca s-ar schimba conducerea partidelor politice de la judet cu noi tineri (exemplu bun este tanarul domn Costel Fotea care este presedinte PSD pe judetul Galati si presedinte al Consiliului Judetean Galati care in doi ani a asfaltat multe drumuri judetene) iar la viitoarele alegeri sa fie tineri noi trecuti pe liste eligibile (parlament , primari , consilieri judeteni si locali , … dar si la DECONCENTRATE ca sunt platiti foarte bine din bani nostri publici .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.