Sapte barladeni U18, pregatire pentru Campionatul European de Rugby din Rusia

0
663

• Nu mai putin de sapte din cei 22 de rugbisti legitimati la CSS Barlad care, in toamna, au fost convocati la un stagiu de pregatire pentru definitivarea lotului Romaniei U18, au fost selectionati pentru al doilea cantonament din 2019 al nationalei de rugby la aceasta categorie de varsta.

Lotul national largit al „stejareilor” U18, rugby in XV, intra de astazi, 4 februarie, in cel de-al doilea cantonament al anului 2019, inaintea Campionatului European din primavara (12 – 22 aprilie), din Rusia. Stagiul are loc intre 4 – 10 februarie, la Complexul Sportiv Navasart Snagov, judetul Ilfov, si are in vedere pregatirea pentru cea mai importanta competitie continentala din acest an. Reunirea lotului are loc astazi, la ora 9.30, la sediul Federatiei Romane de Rugby (Bulevardul Marasti, nr. 18-20).
In total, au fost convocati 32 de juniori inclusi in lotul national largit. Printre acestia se numara si sapte jucatori legitimati la Clubul Sportiv Scolar Barlad si/sau Rugby Club Barlad. Este vorba despre Serban Dadacus (taloneur), Alexandru Birsan (linia a II-a), Vlad Balan (linia a III-a), David Popa (linia a III-a), Lazar Azoitei (mijlocas la gramada), Ovidiu Neagu (mijlocas la deschidere) si Teodor Ursu (jucator pe centru), antrenati de profesorul Florin Ibanescu.
Ceilalti juniori convocati la cantonament provin de la cluburi precum CT Dinicu Golescu (8 jucatori), CS Metrorex (5 jucatori), CS Cleopatra (4 jucatori), CSS 2 Baia Mare (4 jucatori), LPS Focsani (un jucator), Aurillac Espoirs (Franta – un jucator), Amberieu en Bugey (Franta – un jucator) si UR Anconitana (Italia – un jucator). Pregatirea este coordonata din staff-ul format din George Sava – antrenor principal, Razvan Popovici – antrenor secund, Nicolae Mocanu – antrenor secund, barladeanul Dragos Cernat – preparator fizic, Catalin Sardan – medic, Alin Grigoras – kinetoterapeut si Silvian Ionita – manager.
„In primul stagiu, am reusit sa punem la punct elementele care stau la baza proiectului de joc, am lucrat la acomodarea cu pozitiile in proiectul de joc, astfel ca fiecare jucator sa stie unde ii este locul in sistem. De asemenea, am reusit sa antrenam organizarea in atac. A fost un stagiu important, pentru ca jucatorii au trebuit sa se readapteze la efort pentru ca au venit din vacanta, dupa o perioada in care nu au avut meciuri si nici antrenamente si era necesar ca totul sa fie facut treptat. In al doilea stagiu, vom pune accent pe aparare si vom continua organizarea pentru proiectul de joc in atac”, a declarat George Sava, antrenorul principal al Romaniei U18.
Campionatul European de Rugby U18 va avea loc la Kaliningrad, Rusia, intre 12 – 22 aprilie. Romania va debuta la competitia continentala pe 14 aprilie, impotriva tarii gazda.
• Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.