Premiera: Barladul, reprezentat de doi atleti la Campionatul Balcanic de sala!

1
1498

• Pentru prima data in istorie, CSS Barlad va fi reprezentat la Campionatul Balcanic de sala din Turcia de doi atleti. Pe langa Larisa Talpis, care va alerga in proba de 800 de metri, Barladul va fi reprezentat la competitia continentala din Istanbul si de Raul Vrabie, insa in proba de 1.500 de metri.

Veste extrem de mare pentru colectivul de antrenori si sportivi ai sectiei de Atletism din cadrul Clubului Sportiv Scolar (CSS) Barlad! Pentru prima data de la infiintare, doi atleti legitimati aici vs-au calificat si vor participa la Campionatul Balcanic de Juniori in sala, ce va avea loc pe 10 februarie, la Istanbul, Turcia. Este vorba despre Larisa-Paraschiva Talpis (15 ani, Junioara 2) si Raul Alexandru Vrabie (16 ani, Junior 2), antrenati de profesorul Lucian Bolgar. Ambii se afla in fata primei calificari la o competitie internationala oficiala, iar aceasta performanta se datoreaza rezultatului obtinut, pe 19-20 ianuarie, la Cupa „Romanian Masters Athletics”, desfasurata in Sala de atletism „Lia Manoliu” din Bucuresti.
Atunci, Larisa, care practica atletismul de mai putin de un an, a facut o cursa „de milioane”, alergand pe distanta de 800 de metri in doar 2 minute, 12 secunde si 59 de miimi de secunda (2:12.59) si clasandu-se pe locul I la Tineret, Junioare 1 si Junioare 2 si pe locul II la Senioare. Gratie acestui rezultat, barladeanca a fost inclusa pe locul VI in topul celor mai bune atlete la nivel mondial la categoria de varsta U18, in proba de 800 metri. Lista contine 26 de nume din intreaga lume si a fost intocmita de International Association of Athletics Federations (IAAF).
Iar Raul, care practica atletismul de circa patru ani, timp in care a adunat numeroase medalii la campionatele nationale la diverse probe (2.000 metri obstacole, 3.000 metri obstacole, 5.000 metri, etc.), a terminat cursa de 1.500 de metri in doar 4 minute, 16 secunde si 44 de miimi de secunda (4:16.44). Le langa faptul ca si-a batut propriul record, atletul a reusit sa se claseze pe locul II la categoria Juniori 2, castigand astfel un binemeritat argint. Insa, pentru ca oficialii Federatiei Romane de Atletism au decis ca numai sportivul care a scos cel mai bun timp de la fiecare proba sa se deplaseze la Campionatul Balcanic de Juniori in sala din Istanbul pe banii Federatiei, iar pentru cei care s-au calificat cu al doilea timp, cum e cazul lui Raul Vrabie, clubul de provenienta trebuie sa le asigure cheltuielile cu transportul, cazarea si masa.
„Va merge si Raul la Balcaniada, insa de pe pozitia a doua. Cu banii necesari deplasarii lui la Istanbul ne-a ajutat o persoana de bine din Barlad, care are suflet mare si care iubeste sportul. Asa ca acum ne putem lauda cu o «dubla barladeana» la Balcaniada, un baiat si o fata. Raul si-a indeplinit baremul de participare la Cupa «Romanian Masters Athletics». In primul rand, nu-mi vine sa cred ca mergem cu doi sportivi la Balcaniada. Nici macar la calificarea Larisei nu m-am asteptat, daramite la amandoi. Nu ne-am facut planuri de Balcaniada, ci doar ne-am antrenat si a venit rezultatul. Chiar nu ne-am gandit. Planurile noastre erau pentru competitiile de aer liber, dar uite ca am avut parte de o surpriza foarte frumoasa din partea amandurora. Sunt mandru ca ambii sportivi vor alerga la o competitie internationala oficiala. Si Raul isi doreste foarte mult, munceste foarte mult si e devotat. Ramane sa vedem cum se vor descurca la Istanbul, unde vor concura cu sportivi din categoria Juniori 1, cu mai multa experienta decat ei”, ne-a declarat prof. Lucian Bolgar, antrenorul atletilor, ce ii va insoti.
Reunirea lotului Romaniiei care se va deplasa in Turcia va avea loc in dimineata zilei de 8 februarie, la sediul Federatiei Romane de Atletism din Bucuresti, urmand ca, dupa-amiaza, sa se desfasoare ultimul antrenament comun al atletilor si o sedinta tehnica inainte de deplasarea in tara vecina.
• Adriana Susnea

1 COMENTARIU

  1. De unde pana unde este sportivul Raul Vrabie cu al doilea timp ? Si cum puteti sa spuneti asemenea minciuni ca el va participa la campionatul Balcanic de la Istanbul cand el este cu al-6-lea timp nici de cum cu al doilea timp cum spuneti in ziar, si nici macar nu este scris pe convocatorul de mers la Balcaniada. Asa ca inainte sa publicati anunturi ar fi bine sa va uitati si pe site.ul federatiei Romane de Atletism nu doar sa scrieti dupa spusele antrenorului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.