Posturile la stat, la mare cautare

1
1453

Concursurile pentru ocuparea unor posturi vacante in administratia publica locala organizate in ultima perioada se bucura de o concurenta acerba. Nici nu este de mirare, date fiind salariile atractive si alte beneficii. De asemenea, nici stabilitatea serviciului nu este un criteriu de neglijat.

Zilele acestea, Consiliul Judetean Vaslui organizeaza un concurs de recrutare pentru ocuparea unui post de consilier grad profesional superior si a unuia de consilier grad profesional principal, ambele in cadrul Serviciului Dezvoltare Locala, management Proiecte si Informare Europeana din cadrul Directiei de Dezvoltare si Cooperare a institutiei. Concurenta va fi mare, dat fiind ca, pentru primul post, s-au inscris patru candidati, intre care si Emilian Agafitei, in prezent consilier in cadrul Cabinetului presedintelui CJ, care, deja, are o carte de vizita impresionanta, fiind managerul de proiect al celei mai mari investitii judetene de infrastructura rutiera din ultimele decenii, Drumul strategic Barlad – Laza – Codaesti, ale carei contracte de proiectare si executie au fost recent semnate. In cazul postului vacant de consilier in grad principal, concurenta este chiar mai acerba, dat fiind ca s-au inscris nu mai putin de 9 candidati. Doua dosare au fost insa respinse, pe motiv de nerespectare a termenului de depunere, respectiv de neindeplinire a conditiilor privind vechimea in specialitatea functiilor.

Nici nu este de mirare concurenta pe aceste posturi, in primul rand datorita salariilor oferite, un consilier principal urmand sa primeasca un salariu de baza de 5.450 lei/lunar, iar un consilier superior, nu mai putin de 6.968 lei, la care se adauga alte beneficii, inclusiv bonuri de vacanta.

Nu doar posturile de la CJ se afla la mare cautare. De exemplu, pentru postul de sofer la clubul sportiv Municipal din subordinea Primariei municipiului Vaslui, s-au aratat nu mai putin de 5 doritori inscrisi la concursul ce se va desfasura pe 19 februarie. Din pacate pentru doi dintre doritori, concursul s-a terminat inainte de a incepe, dosarele lor fiind respinse din cauza neindeplinirii conditiilor legale de participare la concurs. Viitorul sofer al microbuzului care-i va duce pe sportivii vasluieni in deplasari si la concursuri va trebui sa aiba minim 5 ani experienta si sa aiba permis de conducere categoria D.

Si la alte concursuri organizate de Primarie pentru ocuparea unor posturi vacante interesul a fost la fel de mare. Astfel, de exemplu, la un concurs desfasurat la sfarsitul anului trecut pentru ocuparea unui post de inspector de specialitate la Biroul de Organizare Activitati Culturale din cadrul Directiei de Cultura, Tineret si Sport, s-au inscris patru persoane, iar pentru postul de muncitor calificat la acelasi birou au fost alti patru doritori. Din pacate, calitatea unora dintre candidati nu a fost pe masura exigentelor, unii dintre ei obtinand, la proba scrisa, punctaje foarte aproape de zero!

De neinteles este insa situatia postului vacant de director al Clubului Sportiv Municipal, pentru care, la concursul de ocupare a postului, organizat in decembrie anul trecut, s-au inscris trei persoane, toate avand dosare ce au fost declarate corespunzatoare, pentru ca, ulterior, toti trei candidatii sa absenteze la proba scrisa si, in consecinta, sa fie declarati respinsi.

Si la alte institutii, concurenta pentru posturile bugetare scoase la concurs este la fel de mare. De exemplu, la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui, la concursul organizat luna trecuta pentru ocuparea unui post de infirmier debutant la sectia ATI s-au inscris nu mai putin de 7 candidati, iar pentru ocuparea unui post vacant de asistent medical debutant la sectia ORL si-au aratat interesul nu mai putin de 14 candidati. Aceasta concurenta este imbucuratoare, nu doar pentru ca demonstreaza cautarea de care se bucura astfel de posturi vacante, dar si pentru ca astfel conducerea unitatii are posibilitatea sa selecteze cei mai buni candidati.

Marian Mocanu

1 COMENTARIU

  1. Posturile la stat sunt cautate ca sunt bine platite din bani nostri publici dar vrem si noi sa se asfalteze anul acesta (nu vrem amanari de la an la an cu motive , contestarea licitatiei castigatorului , …) drumul judetean 242 B (comuna Malusteni) si 242 C – 242 G (comuna Vinderei) ca sunt drumuri de piatra ca pe timpul Dacilor (cei din judetul Galati au asfaltat) si vrem sa mergem la Manastirea Bujoreni si Manastirea Grajdeni dar scurteaza mult si distanta spre Barlad si acesti cetateni platesc taxe si impozite in fiecare an iar de votat au tot vota 28 ani cu PSD la presedentiale , parlamentare , europarlamentare , locale , … Multi cetateni doresc schimbarea conducerilor partidelor politice din judetul Vaslui si venirea la conducere de noi tineri iar la viitoarele alegeri sa fie trecuti noi tineri primi pe liste eligibile (parlament , primari , vice , consilieri judeteni si locali , … dar tot tineri si la DECONCENTRATE ca si aici sunt platiti bine din bani nostri publici) . Exemplu bun este tanarul domn Costel Fotea presedinte PSD pe judetul Galati si presedinte al Consiliului Judetean Galati care in doi ani a asfaltat multe drumuri judetene .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.