Pe repede inainte, Primaria Barlad „angajeaza” transportator local de persoane!

0
3748

Pentru a nu risca sa-i lase pe barladeni, pe nepusa masa, fara transport public local de persoane, municipalitatea a demarat deja procedura de contractare a unui nou operator dispus sa presteze acest serviciu in urmatorii doi ani. Valoarea estimata a contractului se ridica la 7.865.546 lei (fara TVA).

Aprobat in unaminitate de consilierii barladeni in sedinta din 31 ianuarie, proiectul de hotarare privind „delegarea gestiunii serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate in Barlad, pe o perioada determinata, prin atribuire directa” a fost deja validat de prefectul judetului. Aceasta conditie legala fiind indeplinita, nimic nu i-a mai impiedicat pe edili sa declanseze procedura de contractare a unei noi firme care sa o inlocuiasca pe SC Vertrantis SRL. Mai ales ca aceasta a cerut rezilierea contractului incheiat la finele lunii mai 2016, iar consilierii locali au aprobat-o in cadrul aceleiasi sedinte din 31 ianuarie.

Asa se face ca, ieri, a fost publicat anuntul publicitar de cumparare directa prin selectie de oferte, prin care primaria isi propune sa gaseasca o alta firma cu care sa incheie un nou contract de delegare a gestiunii serviciului de transport public de persoane, prin curse regulate, in Barlad. Operatorii interesati isi pot depune ofertele la Registratura Primariei Barlad cel tarziu pana pe 27 februarie, ora 15.00, urmand ca plicurile cu oferte sa fie deschise pe 28 februarie, la ora 11.00. Potrivit anuntului, valoarea totala estimata a contractului se ridica la suma de 7.865.546,22 lei fara TVA (9.360.000 lei cu TVA), transportatorul declarat castigator fiind obligat sa efectueze serviciul de transport public de persoane cu autobuze si microbuze pe o perioada determinata (cel mult 2 ani), conform prevederilor caietului de sarcini din documentatia de atribuire.

Cine va presta in urmatorii doi ani?

Potrivit conditiilor prevazute in documentatia de atribuire, la aceasta selectie de oferte se pot inscrie numai firmele care platesc o garantie de participare de 10.000 de lei. De asemenea, operatorii interesati trebuie sa depuna documente justificative din care sa reiasa ca nu au datorii la bugetul de stat si la bugetul local, precum si ca sunt legal constituiti, nu se afla in situatiile de anulare a constituirii si au capacitatea de a presta acest serviciu. Totodata, transportatorii trebuie sa prezinte cazierul judiciar, sa faca dovada ca au prestat servicii publice de transport in ultimii trei ani, sa detina (in proprietate, leasing) 10 autobuze urbane si 6 microbuze cu norme de poluare cel putin EURO 4, inmatriculate, etc.

In ceea ce priveste criteriul de atribuire, au fost stabiliti sase factori de evaluare. Acestia sunt: tariful unei calatorii (are o pondere de 25% din total, punctajul maxim acordat fiind 100 puncte), norma de poluare a autobuzului (pondere – 20% si punctaj maxim acordat – 96 puncte), vechimea medie a parcului de autobuze (pondere – 20% si punctaj maxim acordat – 100 puncte), dotarea cu instalatie de aer conditionat (pondere – 15% si punctaj maxim acordat – 80 puncte), capacitatea de transport (pondere – 10% si punctaj maxim acordat – 100 puncte) si utilizarea combustibililor alternativi (pondere – 10% si punctaj maxim acordat – 80 puncte).

Odata parcurse etapele si desemnat un castigator, firma care va intra pe trasee va suporta 50% din gratuitatile acordate pensionarilor cu pensii sub 700 lei (in limita a 30 de calatorii/luna), donatorilor de sange (in limita a 60 de calatorii/luna), persoanelor cu handicap (in limita a 40 de calatorii/luna), asistentilor personali (in limita a 40 de calatorii/luna) si elevilor cu domiciliul in Barlad (50% din valoarea abonamentului lunar, exceptie facand vacanta de vara). Nu in ultimul rand, firma care va fi declarata castigatoare va plati municipalitatii o redeventa de 10.500 lei/luna, respectiv 126.000 lei/an.

Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.