Noul corp al Spitalului Beldiman va fi construit cu peste 65 milioane lei, exclusiv din bugetul local!

Noul corp al Spitalului de Urgenta Elena Beldiman Barlad, in care vor fi mutate sectiile Boli Infectioase, Psihiatrie, Pneumologie I si Pneumologie II, va fi construit in 36 de luni, cu bani alocati exclusiv de la bugetul local. Investitia se ridica la peste 65 milioane de lei si presupune construirea unui imobil cu patru etaje, urmand ca deasupra ultimului nivel sa fie amenajat un heliport.

In cadrul sedintei ordinare a Consiliului Local Barlad de joi, 28 februarie, alesii urbei urmeaza sa se pronunte si asupra unui proiect de hotarare ce vizeaza aprobarea documentatiei si indicatorilor tehnico-economici (faza SF), precum si executia obiectivului de investitii Construire corp nou la Spitalul Municipal de Urgenta Elena Beldiman Barlad. Este vorba despre un pavilion nou, in care urmeaza sa fie mutate sectiile Boli Infectioase, Pneumologie I si II si Psihiatrie, si care va fi construit pe terenul aflat intre Pavilionul Administrativ si Biserica Sfanta Ecaterina.

Prin hotararea Consiliului Local Barlad nr. 374 din 16.11.2018, au fost aprobati indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investitii stabiliti la nivelul studiului de fezabilitate, inclusiv sursele posibile de finantare, fara o precizare clara a acestora. Ca urmare a nevoii imperative de a realiza investitia in vederea ducerii la indeplinire a masurilor din Planul Cadru de Conformare 2017-2020 si pentru a putea initia procedura de atribuire a contractului de proiectare si executie a obiectivului de investitii trebuie aprobate in mod clar sursele de finantare si executia efectiva a acestuia. In sensul celor mentionate, a fost intocmit prezentul proiect de hotarare prin care sa fie aprobate, pe langa indicatorii tehnico-economici mentionati in studiul de fezabilitate, nemodificati fata de cei aprobati prin HCLM 374 din 16.11.2018, si executia obiectivului, finantarea de la bugetul local a acestuia, precum si o durata de executie de 36 luni (fata de 24) in concordanta cu posibilitatile reale de finantare, se arata in expunerea de motive a proiectului de hotarare.

In ceea ce priveste indicatorii tehnico-economici aprobati inca din noiembrie, potrivit devizului general al proiectului (faza SF) intocmit de SC Techmedia Electronics SRL, investitia va costa 65.102.240 lei cu TVA, din care 44.632.565 lei cu TVA reprezinta constructii si montaj. In suma totala sunt incluse si cheltuieli cu asigurarea utilitatilor si de proiectare, studii de teren, pentru obtinerea avizelor si acordurilor, de consultanta si asistenta tehnica, etc. Finantarea va fi asigurata exclusiv de la bugetul local, iar durata de implementare a proiectului a fost modificata la 36 luni (in noiembrie s-a votat 24 luni), in functie de posibilitatile de finantare.

Noua cladire va avea subsol, parter si patru etaje, ce vor totaliza o suprafata construita de 2.095 metri patrati si o suprafata desfasurata totala de 12.570 metri patrati. Deasupra ultimului etaj se va amenaja un heliport, iar la subsol este prevazut un adapost antiaerian. Pe langa scarile de acces ce se vor construi, cladirea va avea si 12 ascensoare cu capacitatea de 100 kilograme si patru cu capacitatea minima de 1.000 kilograme pentru transportul pacientilor.

Adriana Susnea

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.