Nici n-au fost bine arestati, ca traficantii de droguri din Barlad au vrut in libertate!

1
1650

George Razvan Teletin, Marius Ionut Ivanciu si Alexandru Petrea, cei trei barladeni prinsi saptamana trecuta ca introduceau in tara si vindeau droguri de risc, au contestat fara succes masura arestarii preventive. La perchezitiile facute de politistii SCCO Vaslui, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au fost descoperite peste 3,5 kilograme de canabis si 177 de grame rezina de canabis, una dintre cele mai mari capturi de droguri din ultima perioada. Doar pana saptamana trecuta, cand recordul a fost batut chiar de un politist, Cristian Danu, care avea un stoc 11,7 kilograme de canabis, 169 de grame de ketamina si peste 100 de comprimate de ecstasy. Si Danu a contestat masura arestarii preventive luata asupra sa si, la fel ca tinerii barladeni, are sanse mici sa scape de gratii!

Curtea de Apel Iasi a respins ca nefondata contestatia formulata de Ivanciu Marius Ionut (19 ani), Teletin George Razvan (33 ani) si Petrea Alexandru (28 ani), acuzati de trafic de droguri de risc, introducerea in tara de droguri de risc si respectiv complicitate la aceasta ultima infractiune. Cei trei au fost retinuti pe 28 ianuarie, in urma unei actiuni a politistilor specializati in combaterea criminalitatii organizate vasluieni, care au efectuat 5 perchezitii domiciliare, 4 pe raza municipiului Barlad si una pe raza municipiului Targu Mures, si doua actiuni de depistare in flagrant delict, una in Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu si una in zona nodului rutier Drumul National 24 – Crasna. In urma acestor activitati, politistii au descoperit 3,1 kilograme de canabis asupra tanarului de 19 ani, respectiv 430 de grame de canabis si 177 de grame de rezina de cannabis la barbatul de 28 de ani.

Din cercetarile efectuate a rezultat faptul ca, in perioada decembrie 2018 – ianuarie 2019, cei trei barbati ar fi introdus in tara si comercializat, fara drept, pe raza municipiului Barlad, droguri de risc de tip canabis si rezina de canabis. In consecinta, procurorii DIICOT au solicitat judecatorilor Tribunalului Vaslui mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile, mandat care a fost aprobat, pentru ca, ulterior, sa fie contestat la instanta superioara de cei traficanti. Acestia au cerut nici mai mult nici mai putin decat sa fie lasati in libertate, sub control judiciar, ori, in caz contrar, macar in arest la domiciliu!

Desi captura de droguri facuta in acest caz de politistii vasluieni este una dintre cele mai importante din ultima perioada, recordul nu a rezistat decat cateva zile, dat fiind ca, la locuinta din Deleni a unui politist, sef de post in comuna ieseana Raducaneni, au fost descoperite 11,7 kilograme de canabis, 169 de grame de ketamina si peste 100 de comprimate de ecstasy. Politistul Cristian Danu si prietena sa sunt acuzati de faptul ca, in perioada mai 2018 – ianuarie 2019, ar fi introdus in tara droguri de risc si mare risc, de tip ketamina si amfetamine, care ar fi provenit din Germania si Olanda. Ulterior, cei doi ar fi comercializat drogurile respective, fara drept, pe raza municipiului Iasi. Mai mult, traficantii nu s-au multumit cu drogurile aduse de afara, ci s-au apucat si de cultivat canabis, pe care ulterior il vindeau tot pe raza municipiului Iasi. Cristian Danu a fost arestat preventiv si, asa cum ii sta bine unui traficant de droguri, a contestat masura luata impotriva lui de judecatorii Tribunalului Vaslui. Cererea sa urmeaza sa fie judecata de Curtea de Apel Iasi, insa, la fel ca in cazul celor trei traficanti barladeni, sunt sanse infime sa fie aprobata.

Marian Mocanu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.