Militarii barladeni se vor intrece, astazi, in Gradina Publica

0
1317

• Pentru a marca Ziua Consiliului International al Sportului Militar, Garnizoana Barlad organizeaza, astazi, concursuri de alergare pe distante scurte si lungi. Este pentru al cincilea an cand si Barladul se alatura acestei miscari.

Astazi, incepand cu ora 14.00, militarii Garnizoanei Barlad vor participa la un cros organizat cu prilejul aniversarii Zilei Consiliului International al Sportului Militar. Indiferent de aptitudinile lor fizice sau abilitatile sportive, de grade, functii, varsta sau sex, acestia vor alerga pe diferite distante, pe aleile Gradinii Publice.
„Acest tip de activitati au fost organizate pentru prima oara in anul 2006, conform principiului «Sport pentru toti», cu scopul de a promova, anual, practicarea sportului in armatele lumii. S-a dorit ca, prin anvergura mondiala a actiunii, sa contribuie la mentinerea pacii, precum si de a disemina printre milioanele de militari din cele 133 tari membre ale Consiliului International al Sportului Militar, motto-ul «Prietenie prin sport». Consiliul International al Sportului Militar, cunoscut sub acronimul CISM, a luat fiinta in anul 1948, la initiativa Frantei, cand cinci state europene – Franta, Belgia, Luxemburg, Danemarca si Olanda – au cazut de acord sa organizeze competitii sportive de amploare intre armatele acestor state. Este a doua organizatie mondiala sportiv dupa Comitetul International Olimpic. Pana in prezent, in 83 de tari s-a aniversat cel putin o data Ziua Consiliului International al Sportului Militar, permitind crearea de relatii durabile intre organizatiile militare si civile, armate si guverne”, a declarat lt. col. Adeline Arghire, responsabil mass-media.
Spre exemplu, in 2015, la start s-au aliniat circa 150 de cadre militare din cadrul Garnizoanei Barlad. Militarii nu au tinut cont de frigul de afara si de vantul puternic si au vrut sa faca sport. Asa se face ca au alergat pe o distanta de 2,8 kilometri, pe traseul sediul unitatilor militare (str. Tecuciului nr. 1-2) – str. Mihai Eminescu – Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” – str. Tecuciului – sediul unitatilor militare. Iar in 2016, aproximativ 200 de militari s-au inscris si au participat la cursa de 3.000 de metri desfasurata pe aleile Gradinii Publice, startul fiind dat langa statuia compozitorului George Enescu. Militarii nu au tinut cont de grade, functii, varsta si sex, ci au dorit sa alerge pentru a fi alaturi de milioanele de militari din celelalte 133 de tari membre ale CISM.
• Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.