Mandatul managerului Spitalului Judetean, marit la patru ani

0
469

Conducerea judetului a considerat necesar marirea, de la 3 la 4 ani, a mandatului viitorului manager a Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui, pentru ca acesta sa aiba timp sa implementeze proiectele actuale si viitoare de modernizare a unitatii. Modificarea a fost facuta prin Dispozitie a presedintelui CJ la mai bine de o saptamana dupa aprobarea Regulamentului de organizare si desfasurare a concursului pentru ocuparea postului respectiv. Oricum, la concursul care se va desfasura la o data ce va fi anuntata ulterior, favorit ramane tot actualul manger, Ana Smaranda Rinder, cea care, in cele doua mandate de pana acum, a reusit nu doar sa duca la bun sfarsit proiectul de reabilitare a spitalului, in valoare de aproape 70 milioane lei, ci si sa demareze alte investitii importante.

Dat fiind ca, in curand, va expira cel de-al doilea mandat al actualului manager al Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui, Ana Smaranda Rinder, conducerea CJ Vaslui, institutie in subordinea careia se afla unitatea spitaliceasca, a deschis deja competitia pentru ocuparea acestui post. La inceputul lunii februarie, Dumitru Buzatu, presedintele CJ, a semnat dispozitia 155/2019 privind aprobarea Regulamentului de organizare si desfasurare a concursului pentru ocuparea functiei de manager persoana fizica la SJU Vaslui. Ulterior, pe 14 februarie, o noua dispozitie, nr. 159/219, aducea noi completari a regulamentului respectiv, in sensul ca viitorul manager urmeaza sa incheie un contract de management pe o perioada de 4 ani, in loc de 3 ani, asa cum era pana acum. Motivul modificarii este acela ca viitorul manager, care urmeaza sa continue proiectele de modernizare incepute si sa implementeze altele noi, va avea nevoie de mai mult timp pentru aceasta. La acest moment, sunt in derulare mai multe proiecte importante, construirea si dotarea noului ambulatoriu integrat si a noului sediul al UPU, sperandu-se ca, in curand, sa demareze alte doua proiecte majore, reabilitarea spitalului TBC, dar si cea a Spitalului nr. 2, ultima urmand a se realiza cu sprijinul Primariei muncipiului Vaslui, care incearca sa acceseze in acest sens fonduri nerambursabile prin Compania Nationala de Investitii.

Aspirantii la postul de manager al celui mai mare spital din judet trebuie sa indeplineasca mai multe conditii pentru a putea intra in cursa pentru post: in primul rand, sa fie absolventi ai unei institutii de invatamant superior medical, economico – financiar ori juridic, dar si, obligatoriu, absolventi ai unor cursuri de perfectionare in managemant sau management sanitar, agreate de Ministerul Sanatatii, ori ai unui masterat sau doctorat in managmentul sanitar, economic sau administrativ. Concursul urmeaza a se desfasura in doua etape, una eliminatorie, de verificare a indeplinirii de catre candidati a conditiilor stabilite in anuntul de concurs, si alta, de sustinere publica si de evaluare a proiectului de management, nota minima de promovare a concursului fiind 7.00. Anuntul de concurs urmeaza a fi afisat la sediul spitalului si publicat pe pagina de internet a spitalului, pe portalul posturi.gov.ro si pe pagina web a CJ Vaslui, cu cel putin 30 de zile inainte de data limia de depunere a dosarelor de inscriere la concurs.

Marian Mocanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.