Larisa Talpis, prima atleta barladeanca la Campionatul Balcanic de sala

0
898

Performanta extrem de importanta reusita de atleta Larisa Talpis, legitimata la CSS Barlad! Datorita rezultatului obtinut la Cupa „Romanian Masters Athletics”, pentru care a fost rasplatita cu medalia de argint, s-a calificat la Campionatul Balcanic de Juniori in sala, ce va avea loc peste cateva zile in Turcia.

Pentru prima data de la infiintarea Clubului Sportiv Scolar (CSS) Barlad, o atleta legitimata aici va participa la Campionatul Balcanic de Juniori in sala, ce va avea loc pe 10 februarie, la Istanbul, Turcia. Este vorba despre sportiva Larisa Talpis (15 ani, Junioara 2), ce practica atletismul de mai putin de un an si se numara deja printre cele mai bune alergatoare din lume la categoria sa de varsta, in proba de 800 de metri. Prima sa calificare la importanta competitie europeana de sala se datoreaza rezultatului obtinut, pe 19-20 ianuarie, la Cupa „Romanian Masters Athletics”, desfasurata in Sala de atletism „Lia Manoliu” din Bucuresti.

Atunci, barladeanca a facut o cursa „de milioane”, alergand pe distanta de 800 de metri in doar 2 minute, 12 secunde si 59 de miimi de secunda (2:12.59) si clasandu-se pe locul II la Senioare si pe locul I la Tineret, Junioare 1 si Junioare 2. De fapt, gratie aceluiasi rezultat, Larisa a fost inclusa pe locul VI in topul celor mai bune atlete la nivel mondial la categoria de varsta U18, in proba de 800 metri. Lista contine 26 de nume din intreaga lume si a fost intocmita de International Association of Athletics Federations (IAAF).

Larisa a inceput sa practice atletismul prin aprilie – mai 2018, asa ca nu are nici macar un an de cand se antreneaza si concureaza. Faptul ca, deja, s-a calificat la o competitie internationala de un asemenea calibru, ba chiar prima din Barlad care merge la Campionatul Balcanic de sala, este o onoare si o mandrie pentru noi. Vom vedea cum va face fata emotiilor la Istanbul, dar eu cred ca se va descurca de minune”, ne-a declarat prof. Lucian Bolgar, antrenorul atletei.

Delegatia care se va deplasa in Turcia este formata din 24 de sportivi si 11 membri ai staff-ului, din care 8 sunt antrenori, iar barladeanca va fi insotita de profesorul Bolgar. Reunirea lotului va avea loc in dimineata zilei de 8 februarie, la sediul Federatiei Romane de Atletism din Bucuresti, urmand ca, dupa-amiaza, sa se desfasoare ultimul antrenament comun al atletilor si o sedinta tehnica inainte de deplasarea in tara vecina. Ceilalti sportivi romani calificati la campionat vor concura in probele de 60 metri, 60 metri garduri, 400 metri, 800 metri, 1.500 metri, 3.000 metri, inaltime, lungime, triplu salt, prajina si greutate. Trebuie spus ca, la aceasta editie a competitiei, Romania va fi reprezentata de cate un singur atlet (feminin si masculin) la fiecare proba, exceptie facand proba de prajina la fete, unde nicio concurenta nu a atins baremul de participare.

Pana atunci insa, Larisa Talpis va concura la Campionatul National de sala pentru Seniori si Tineret, ce va avea loc pe 6-7 februarie, in sala „Ioan Soter” din Bucuresti.

Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.