Lansare eveniment: Istorie, familie, traditie si dainuire

0
539

• „Celor ce nu mai sunt, dar care traiesc prin noi” le este dedicat cel mai recent volum semnat de dr. Valeriu Lupu. Lansarea va avea loc astazi, 7 februarie, incepand cu ora 12.00, la Biblioteca Judeteana „Nicolae Milescu Spatarul” Vaslui.

Un eveniment de o incarcatura culturala si emotionala cu totul aparte va avea loc joi, 7 februarie, incepand cu ora 12.00, la Biblioteca Judeteana „Nicolae Milescu Spatarul” Vaslui. Institutia va gazdui lansarea celei mai recente carti semnate de dr. Valeriu Lupu, Istorie, familie, traditie si dainuire.
Doctor in stiinte medicale, un neobosit truditor pe taramul vast al culturii, aparator al valorilor romanesti, Valeriu Lupu isi intregeste opera prin aceasta a treisprezecea lucrare, despre care autorul scrie ca este un „volum dedicat Centenarului Marii Uniri, indeosebi celor care au patimit in <>, au sangerat in <> si au suferit sub ocupatia germana, austro-ungara, bulgara si otomana.”
Despre carte vor vorbi muzeograful Laurentiu Chiriac, de la Muzeul Judetean „Stefan cel Mare” Vaslui, si distinsul om de cultura Dan Ravaru. Acesta din urma a prefatat si volumul, in „Cuvant inainte” notand: „Calauzindu-se dupa principiul de baza al istoricilor latini, <> (fara ura si partinire), autorul diseca pur si simplu elementele esentiale ale vietii sociale, le reconstituie apoi si ne ofera cunoasterea in totalitate a acestora, acordandu-le, dupa caz, statutul de modele. (…) Daca ar fi sa definesc intregul volum pe cat mai scurt posibil, numele sau, cel mai potrivit, ar fi Mic tratat de cultura generala si educatie civica.”
„Fiecare activitate pe care noi o organizam la Biblioteca Judeteana este unica prin amprenta emotionala pe care o lasa in interiorul participantilor. De data aceasta, va lansam invitatia de a fi partasi la un cumul de trairi care tin de pilonii centrali ai fiecarei societati – Istorie, familie, traditie si dainuire. Bucuria noastra este cu atat mai mare cu cat, alaturi de distinsul doctor Valeriu Lupu, vor fi prezenti muzeograful Laurentiu Chiriac si reputatul etnolog Dan Ravaru”, a declarat Voicu Gelu Bichinet, directorul Bibliotecii Judetene „Nicolae Milescu Spatarul” Vaslui.

• Alina Tanasa, Serviciul Informatizare, Informare Bibliografica, Prelucrarea si Completarea Colectiilor din cadrul Bibliotecii Judetene „Nicolae Milescu Spatarul” Vaslui

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.