La Barlad se balasteaza de zor

0
2646

Pentru ca vremea permite, de doua saptamani, echipele de muncitori si utilajele firmei SC Lucrari de Drumuri si Poduri (LDP) „Reiser” SA, actionariata de Consiliul Local Barlad si care are concesionate lucrarile de reparatii si intretinere a strazilor din oras, au iesit pe teren.

Inca nu asfalteaza si nici nu plombeaza gropile, dar muncitorii s-au apucat serios de balastarea strazilor greu accesibile. Mai ales ca, in aceasta luna, numerosi cetateni din oras au facut sesizari referitoare la faptul ca, pe mai multe strazi din localitate, circulatia pietonala si a autovehiculelor se desfasoara anevoios din cauza precipitatiilor din ultima perioada.

Astfel, de la sfarsitul saptamanii trecute si pana ieri, s-au efectuat lucrari de reprofilare si balastare a strazii Dimitriu Barlad, unde riveranii au sesizat ca s-au acumulat cantitati mari de apa, iar traficul pietonal nu se poate desfasura din lipsa trotuarelor.

Aceasta strada o aveam in atentie chiar de la inceputul acestui an, insa conditiile meteo nu au permis o interventie eficienta. Acum s-a putut lucra si, ca masura temporara, pana la asfaltare, am decis reprofilarea, respectiv nivelarea si ulterior balastarea strazii. Speram ca, in cel mai scurt timp, sa finalizam si demersurile de asfaltare, atat pe aceasta artera cat si pe altele pe care se mai semnaleaza probleme similare, a declarat primarul Dumitru Boros.

Totodata, au fost verificate si conditiile de trafic de pe alte strazi din municipiu, ocazie cu care s-a constatat ca interventii similare vor trebui facute in scurt timp si pe strazile Tutovei, Ioan Slavici, Dornei, Islaz, Vrancei, Muncii, Dimitrie Cantemir si Micov. Lista ramane insa deschisa, ea fiind actualizata in functie de constatarile din teren.

Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.