Elevii din Barlad, invitati sa invete sa confectioneze martisoare

1
898

Cei 25 de copii beneficiari ai serviciilor oferite in cadrul Asezamantului Social „Sfantul Ierarh Iosif cel Milostiv” din Barlad vor participa, la finele saptamanii, la un nou atelier de creatie intitulat „Calator prin traditii de primavara – Atelier de martisoare si felicitari”, la care vor invata cum sa confectioneze singuri martisoarele si felicitarile de 1 si 8 Martie pe care le vor darui mamelor si invatatoarelor de la scoala.

Manifestarea este organizata de Mihaela }apu, directorul-coordonator al Asezamantului. Copiii, care invata la Scoala Gimnaziala „Principesa Elena Bibescu” Barlad, vor avea ocazia ca, intre 22-23 februarie, sa ia parte la activitatea practica „Zambet de primavara din suflet de copil”, coordonata de educatoarea Veronica Trifan, ce isi propune sa-i invete pe cei mici sa pastreze traditiile si obiceiurile legate de Sarbatoarea Martisorului si a Zilei Internationale a Femeii. Asta dupa ce, si in week-end, mai exact intre 15-16 februarie, timp de patru ore pe zi, copiii au fost invitati sa invete sa-si confectioneze propriile felicitari si martisoare. La final, toate lucrarile realizate de copii vor fi incluse intr-o expozitie cu vanzare, banii obtinuti urmand sa fie folositi tot in beneficiul lor.

«Zambet de primavara din suflet de copil». Atelierele de creatie si recreatie continua prin deschiderea «Atelierului de martisoare si felicitari» in incinta Asezamantului Social «Sfantul Ierarh Iosif cel Milostiv» Barlad, unde copiii vor calatori prin traditii de primavara creand cu dragoste vestitori ai primaverii, pastrand si transmitand obiceiurile si traditiile legate de Sarbatoarea Martisorului si Ziua Mamei”, a postat Mihaela Tapu, directorul-coordonator al Asezamantului, pe contul sau de socializare.

Obiectivele educationale ale atelierelor sunt: cunoasterea obiceiurilor si traditiilor legate de Sarbatoarea Martisorului si Ziua Mamei; utilizarea formelor de activitate: jocul, invatarea, munca si creatia; stimularea expresivitatii si creativitatii copiilor prin activitati de exprimare artistico-plastica; stimularea gandirii critice si creative a elevilor; cultivarea dragostei si pretuirii pentru fiintele cele mai dragi, mamele, a respectului si afectiunii pentru persoanele mai in varsta si, nu in ultimul rand, realizarea unei expozitii cu lucrarile executate.

De mentionat ca, in vacanta intersemestriala, in Centrul de Zi pentru Copii „Sfantul Ierarh Iosif cel Milostiv” s-a desfasurat atelierul de creatie intitulat „Atelier de vacanta: din secretele mesterilor”, la care cei 25 de copii au fost invatati tainele incondeierii oualor si pe cele ale picturii pe linguri de lemn.

Adriana Susnea

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.